KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÜNAL MÜJDELEDİ!

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÜNAL MÜJDELEDİ!

?ERCİYES YATIRIMCILARINA KOLAYLIKLAR SAĞLAYACAĞIZ?

Ülkemizin ilk kez ev sahipliği yaptığı ve Erciyes Dağı´nda gerçekleştirilen Dünya Snowboard şampiyonası finalini izlemek üzere ilimize gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ayaklarının tozu ile Vali Orham Düzgün´ü makamında ziyaret ederek kısa birif aldılar? Valilik ziyaretinde ülke gündemi ve terörle mücadele konularında değerlendirmede bulunan Bakan Ünal Erciyes´de yatırım yapan ve yapacak olan yatırımcılara yönelik bir takım kolaylıklar sağlayacaklarını müjdeleyerek ?Önümüzdeki günlerde Erciyes´e yapılacak yatırımlar ve yatırımcılara sağlanacak kolaylıklarla ilgili açıklamalarımız olacak? ifadesini kullandı?
Türkiye´de ilk kez ilimizin simgesi Erciyes Dağı´na tertiplenen Dünya Snowboard şampiyonası finalini izlemek ve bakanlığı ile ilgili bir takım incelemelerde bulunmak üzere Kayseri´ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ayaklarının tozu ile Vali Orhan Düzgün´ü makamında ziyaret ettiler. Enerji eski bakanı ve Başbakanlık Danışmanı Taner Yıldız´ın da refakat ettiği ziyarette Vali Orhan Düzgün´den kısa bir birifing alan bakanlar adına konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ünal kentlerin insan kaynakları ile tanındığını ve öne çıktığını vurgulayarak "Kayseri, 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül gibi, Mustafa Elitaş, Taner Yıldız bakanlarımız gibi, Mehmet Özhaseki gibi, Salih Kapusuz gibi siyasetçileriyle tanınmaktadır Kayseri, sadece tarihi ve turistik geçmişiyle değil, Erciyes dağı gibi önemli bir kış sporları ve turizm merkezine sahiptir. Önümüzdeki günlerde Erciyes´e yapılacak yatırımlar ve yatırımcılara sağlanacak kolaylıklarla ilgili açıklamalarımız olacak? ifadeleri ile Erciyes yatırımcılarını müjdeledi?
Bakan Ünal sözlerinin devamında "Birileri, şiddet söylemleriyle,tüm olumsuzlukları ve şiddeti Türkiye´ye yaymak istiyorlar. Diyarbıkar´da Şırnak´da izledikleri hendek siyaseti ile Türkiye´yi türbülansa sokup, çukura çekmek istiyorlar. Terör olayları İstanbul´da da, Ankara´da da İzmir´de de olsun istiyorlar? söylemi ile Pkk terör örgütünün meclisteki uzantısı siyasi partiye göndermede bulunarak şöyle konuştu? ?Provokatif söylemlerde bulunuyorlar. Biz ülkemizin pozitif yönüyle gündemde kalmasını arzuluyoruz. Türkiye´nin halen pozitif bir gündemi var. Medya´nın bu pozitif yönümüzü öne çıkarmasını bekliyoruz. Millet olarak morale ihtiyacımız var. Moral motivasyonumuzu muhafaza edelim. Biliyorsunuz Sultanahmet ve Ankara ´daki terör eylemleri ile bir türbülans yaşadık. Ülkemizin olumsuz, bilinçli bir algı yöntemiyle riski ülke olduğunu söyleyenler oldu. İspanya´da bomba patladı ama turizm yükseldi. Paris´te bomba patladı, ama turizm sürüyor. Fransa, çocuklarına ağladı diye yazanlar, bizdeki terör olayları için aynı kişiler ´Katliam ülkesi´ diye yazdılar. Bunda nasıl iyi niyet arayalım. Paris sokaklarında tanklar dolaştığını görmeyenler, bizdeki terörü sansür diyorlarsa, turizmimizi gözümüz gibi korumalıyız PKK terör örgütü internet üzerinden Türkiye´ye gelenlere ölüm tehdidi yağdırıp, Türkiye´ye gitmeyin diye algı yürütüyorlar?
Sözlerinin sonunda Hükümetin çeşitli bakanlıklar aracılığıyla bu tür propagandaya önleyecek tedbirleri aldığını,turizmdeki kara propagandaya karşın turizme destek paketi açıkladığını da hatırlatan Turizm Bakanı Ünal "Turizm sektörü bizim paydaşımız. Çözüm ortağımız. Merak etmesinler pazarı çeşitlendiriyoruz. Rahat olun, gereken görüşmeler yapılıyor. 2016 yaz sezonu turizmde rahat geçecek? dedi ve ekledi ?Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, özellikle Diyarbakır Sur içindeki tarihi eserlere PKK´nın verdiği zararı UNESCO´ya Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları toplantısına ev sahipliği yaptığımızda anlattık ve gösterdik. UNECSO´ya burada hangi çalışma yapacağımızı, restoreyi nasıl gerçekleştireceğimizi anlattık. Suriçi ´nin yanı sıra İznik, Kars Ani harabeleriyle de ilgili bilgiler verdik?
Ziyaretin bir diğer önemli ismi Ekonomi Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş´da ziyarette yaptığı konuşmada Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde devam eden 2016 yılı bütçe görüşmelerinin 13 günlük maratonun ardından tamamlanacağını hatırlatarak "Türkiye´nin 2016 yılı genel ihracat tutarı 155 milyar dolardır. Ancak, turizm gelirleri başta olmak üzere hizmet ihracatında hedefimiz 2023 yılı sonu için 150 milyar dolardır. Hizmet sektöründe kış turizmi de önemli yer tutmaktır. Turizmde çeşitliliği artırmak için kış turizmini de yabancılara sunacağız. Ticari faaliyetlerimizi de artıracağız? diye konuştu?.
HABER: C.ÜSTEN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı