KÜLTÜR VE TURİZM İL MÜDÜRÜ TAYMUŞ,

KÜLTÜR VE TURİZM İL MÜDÜRÜ TAYMUŞ,

?ERCİYES KONUKLARINI AĞIRLAMAYA HAZIR ?

Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş haber ekibimize  2017 YILI Turizm faaliyetlerini değerlendirip,  2018 hedefleri konusunda bilgi verdi? İl Müdürü  Taymuş   yurt genelinde son iki yıldır  azalma gösteren  yabancı turist sayısının artış kaydetmeye başladığını ve kısa zamanda eski parlak günlerine döneceğini  vurgulayıp ?Özellikle  kış ve kültür turizmi konusunda çok umutluyuz? Soğanlı  bölgesinin  ziyaretçileri  artarken , bu kış Erciyes´e  ciddi  bir  yabancı ziyaretçi akını olmasını umut  ediyoruz. Erciyes  her konuda  konuklarını  ağırlamaya hazır? değerlendirmesinde  bulundu?

Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş haber ekibime yatığı değerlendirmede yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de son iki yıldır Turizm Sektörü´nde  yaşanan  sıkıntıların son bularak eski  parlak günlerine döneceğini vurgulayarak ?Özellikle  kültür, doğa ve kış turizmi  konusunda ilimiz  hak ettiği noktaya  gelecektir. Bunun için  başta Valiliğimiz, yerel yönetimlerimiz ve bakanlığımız olmak üzere herkes üzerine düşeni  yerine getirip  canla başla gayret göstermektedir? ifadesini  kullanarak  şunları  kaydetti? ?Bilindiği gibi  ülkemizin  genelinde olduğu gibi  ilimizde de  bir iki yıldır  turizmde  azda olsa problemler yaşıyoruz  ama bu problemler aşılmak üzere. İki yıl önceki turizm potansiyele döneceğiz. Kayseri ili tabi ki  kültür turizm açısından  doğa turizm açısından  önemli potansiyele sahiptir. Bu değerlerimizin  iyi pazarlanıp  ve sunumu yapılıp  gerekli ilgiyi gösterip bir talep yaratmak  konusunda  henüz tam umduğumuz noktada değiliz.  Alt yapısı açısından,  tanıtım açısından,  bu arzu edilen  talebe ulaşmak için  ciddi çalışmaların yapıldığını;  tüm Kayserili  kuruluşların  başta Bakanlığımız, Valiliğimiz ve Belediyelerimiz yerel yönetim olmak üzere  çok ciddi çalışmaların yapıldığını  kamuoyu görüyor zaten. Doğa turizm açısından  önemli saydığımız  Erciyes ve Kapuzbaşı  önemli değerler?  Erciyes  Mastır Projesi tamamlandı. 

Bu kıştan itibaren  çok ciddi bir  talep artışı yaşayacağımızı umuyoruz?

Değişik illerden  ve yurt dışından özellikle  Rusya´dan ciddi taleplerin  olacağının  işaretleri gelmeye başladı...

Geçenlerde Rusya  Parlamentosu Türk Dostluk  Grubundan  bir arkadaşımız geldi buraya?   Erciyes´i anlattık  ve İzmir´de ki iş  adamlar toplantısına  katıldı. Kayseri deki  izlenimlerini anlatınca  telefondan bize ulaştılar  tekrar Erciyes hakkında detaylı bilgi istediler. 

Önümüzdeki bu yıldan itibaren  Erciyes ciddi bir turist  çekebilecek duruma gelmiş bulunuyor? Büyükşehir  Belediyesi  ve  Erciyes A.Ş. ulusala bazda  ciddi  tanıtım çalışmalar yapıyorlar?  Yerli ve yabancı turistleirn konuklama konusundaki  ihtiyaçlarına cevap vermek adına  artık hazır  denilebilecek  konuma gelindi? Öte yandan Soğanlı Ören yerine gelen  turist sayısındaki düşüş  bölge halkını  üzmekteydi.. Lakin  bu sıkıntının da aşılacağını  ve eski güzel günlere yeniden dönüleceğini umuyoruz? Özellikle  sonbaharda  gelen Japon turistlerle tıkanıklığın açılacağını  umuyoruz?

Kazı çalışmaları  hız kesmeden devam ediyor.. Bu kazıların  ortaya çıkardığı değerler  arkolojiye ilgi duyan  yerli ve yabancı turistlerin  ilgisini çekmeye devam ediyor? Buradan da ciddi bir ziyaretçi potansiyeli ortaya çıkıyor?

Yine şehir merkezindeki  tarihi  taşınmazlar restore edilerek  turizme kazandırılmaya çalışılıyor?   Bu kapsamada Germir ? Tavlusun, Pınarbaşı, İncesu, Ağırnas´daki  tarihi yapılar  kültür turizmi açısından  ciddi potansiyel  ortaya  koyuyor? 8 tane projeyi  daha  restore talebi  ile  bakanlığımıza sunduk.

Bütün bunların yanında gerek  yort içi  ve gerekse yurt dışında  bir çok  turzm fuarına iştirak ederek  ilimizi  turizmden gelir elde eden  iller arasına sokmak adına çaba gösteriyoruz?

Bütün bu çalışmalar ilimizin  sanayi ve ticaretin yanı sıra turizmden de  pay alması için gösterilen gayretlerdendir? 

İlmiz   sakinlerinin de  bu çalışmalara katkı sağlayarak  olayı sahiplenmeleri çok önemli?  Marka şehir olma yönünde  gösterilen gayrete  Kayserliler  omuz vermelidir?  Ancak bu şekilde  gerçek manada turizm şehri olabiliriz??

HABER : C.ÜSTEN    



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor