KÜLTÜR ELÇİLERİ ‘DİJİTAL ORTAMDA’ BAYRAMLAŞTI

KÜLTÜR ELÇİLERİ ‘DİJİTAL ORTAMDA’ BAYRAMLAŞTI

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI PAYLAŞIM

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Medeniyetin Burçlarının yürüttüğü Kayseri Uluslararası Öğrenciler Akademisi çerçevesinde yabancı öğrencileri dijital ortamda bayramlaştı.

Medeniyetin Burçları Derneği, her yıl düzenlemiş olduğu geleneksel bayramlaşma törenini covid-19 virüsü sebebiyle online olarak gerçekleştirdi. Siyaset ve eğitim camiasından da önemli kişilerin katıldığı, video konferans şeklinde düzenlenen bayramlaşma törenine yabancı uyruklu öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Programa; Cumhurbaşkanı Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Büyükelçi Numan Hazar, Hür Akademisyenler Derneği Başkanı Doç. Dr. Davut Akduman, çeşitli üniversitelerde görevli akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun açılış konuşmasında bayramlaşma töreninin öneminden bahsederek, akademi programı ile ilgili bilgiler verdi. Öğrencilerin ve ailelerinin bayramını kutlayan Ali Dursun, covid-19 süreci sonrasında da gönül birlikteliğinin fiziksel aktivitelerle süreceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe katılımcıların bayramını kutladıktan sonra covid-19 süreci ile ilgili konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Dünya sistemi, dünya çapında ortaya çıkan salgın karşısında iyi bir imtihan veremedi. Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü başta politik davrandı. Avrupa’yı seyrediyoruz, sanki birbirlerine yabancı gibi davrandılar. Bölgemizde ise Türkiye, eski dostlarına, kardeşlerine elini açtı, gücü yettiği kadar yardım etti. Dünya çapında ortaya çıkan küresel bir problem konusunda, hiçbir ülke ortak akıl ve çözüm noktasında bir araya gelemedi.” Tabiat-insan ilişkisi ile ilgili de düşüncelerini aktaran Karatepe, sosyal mesafe kurallarının önemini vurgulayarak şehirleşmenin toplum yaşamının düzenine gore yeniden şekillendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, öğrencilerin bayramını tebrik ederek, covid-19 süreci ile ilgili yaşanan gelişmelerle birlikte Suriye’de yaşanan olaylara değindi. Pandemi sürecine hiçbir ülkenin kayıtsız kalmadığını belirten Taner Yıldız; virus olayının doğurduğu sonuçlara değinerek, iyi bayramlar dileklerini iletti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise tüm İslam aleminin, Kayseri’deki yabancı uyruklu öğrencilerin bayramını kutlayarak, konuşmasında özellikle covid-19 sürecinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu özverili çalışmalara değindi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış katılımcıların bayramını tebrik ettikten sonra düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Bu bayram biraz buruk geçti, evde kaldık ama her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır. İnşallah covid-19 virüsü ülkemiz için, bizler için, öğrencilerimiz için hayırlara vesile olur, bu süreci iyi bir şekilde atlatırız. Biz, Erciyes Üniversitesi olarak tabii ki bundan çok ders çıkardık, tüm kurumlarımız ders çıkardı. Bayram vesilesiyle de ülkemizde eğitim gören, kültür elçisi olarak ülkemizde bulunan öğrencilerimize selamlarımı iletiyorum. Bayramları kutlu olsun diyorum. İslam aleminde ki tüm kardeşlerimizin de bayramlarını kutlamak istiyorum”.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, katılımcıların bayramını kutladıktan sonra, covid-19 süreci ile ilgili Türkiye’nin göstermiş olduğu üstün başarıya değindi. Öğrencilerin ülkelerine döndükten sonra Türkiye’nin kültür elçileri olacağını belirten Karamustafa, içinde bulunulan sürecin sağlıklı huzurlu bir şekilde sona ermesi ile ilgili dileklerini iletti.

Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven de uluslararası öğrencilerin bayramını tebrik ederek, yüz yüze kutlayabileceğimiz nice bayramlara ulaşabilme dileğinde bulundu. Ayrıca Prof. Dr. Şahin Güven, öğrencilerin covid-19 süresince zamanlarını iyi değerlendirmesi gerektiğini hatırlattı.

Bayramlaşma etkinliğine katılan YTB Akademi Kayseri programı akademisyenleri adına konuşma yapan Erciyes Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. Mustafa Temel ise, uluslararası öğrencilerin Türkiye ile kuracakları gönül bağının öneminden ve Türk/İslam kültürünün taşıyıcıları olması noktasında kendilerinden beklenen rollere kısaca değindi.

Program; Türk Dünyası Öğrenciler Birliği Başkanı Ferhat Bedelov, Uzak Asya ve Endonezya Temsilcisi Hanif Fauzan, Balkan Öğrenciler Birliği Başkanı Mejrema Rizvanovic, Afrika Öğrenciler Birliği Başkanı Mamadou Saliou Diaby ve Arap Dünyası Öğrenci Birliği Başkanı Macd Bksrawi’nin bayram dilekleri, çeşitli üniversitelerde görevli akdemisyenlerin konuşmaları ve öğrencilerin bayram kutlamaları ile sona erdi.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor