KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKAN YRD. EROL BEDİR

KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKAN YRD. EROL BEDİR

?ANA GÜNDEMİMİZ SÜPER LİG A.Ş´NİN KURULMASIYDI?

Kulüpler Birliği toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası konuşan Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı ve Kayserispor Kulüp Başkanı Erol Bedir, ?Ana gündemimiz Süper Lig A.Ş.´nin kurulmasıydı´ dedi.

Kulüpler Birliği, çeşitli gündem maddelerini görüşmek üzere Maslak´taki Kulüpler Birliği ofisinde toplandı. Toplantıya 18 Süper Lig kulüp yetkilileri dışında Türkiye Futbol Federasyonu adına Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı ve beraberindeki heyette de katıldı.

Gündemin oldukça yoğun olduğundan dolayı uzun bir toplantı yaptıklarını söyleyen Erol Bedir, şöyle dedi; ?Federasyondan Servet Yardımcı başkan bize 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı için sunum yaptı. Bu konuda kulüplerden destek istendi. Biz de seve seve vereceğimizi söyledik. Daha sonra gündemimize geçtik. En son torba yasayla çıkan vergiden alt yapıya ve amatör branşlara yapılan harcamaların mahsup konusu gündeme geldi. Bu konuda kanun koyucuya teşekkür ederek, bunun kulüplerimizi ciddi anlamda rahatlatacağını istişare ettik. ?Sporda Şiddet Yasası´ ile ilgili Kulüpler Birliği´nin ve kulüplerin görüşü alındıktan sonra çıkacak yasada katkılarımızı sunmaya çalıştık. Finansal Fair-Play ve kulüplerimizin mali konularını konuştuk. Ana gündemimiz Süper Lig A.Ş.´nin kurulmasıyla ilgili çalışmaydı. İleri ülkelerde İngiltere başta olmak üzere futbolu yöneten birlikler maalesef bizde yok. Bununla ilgili Süper Lig A.Ş.´nin kurulması ve hali hazırdaki TFF´nin yapmış olduğu bir takım görevlerin bu birliğe aktarılmasıyla ilgili yasa çalışması yönünde istişarelerde bulunduk. Kulüplerimizin yayın haklarının ve diğer haklarının pazarlanmasıyla ilgili borç batağında olan ya da ileride borç batağına girebilecek olan kulüplerimizin durumlarını konuştuk. Önümüzdeki sene UEFA standartlarına uygun bir şekilde dosyalarımızın hazırlanması gibi birçok başlığı konuştuk.?



Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı