KUMTEL´İN SAHİBİNE

KUMTEL´İN SAHİBİNE

FETÖ´DEN 6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ayrı ayrı görülen davalarda aralarında iş adamı, esnaf ve Kuran kursu öğreticisinin de bulunduğu 2´si tutuklu 4 sanığa 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi? Ceza alan isimler arasında yer alan Kumtel2in sahibi Osman Köseoğlu ile Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği Eski Başkanı ?İş adamı Mahmut Alak´ın yer alması dikkat çekti?

2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davalarda tutuklu sanıklardan Ahmet Önder Çot ve Kuran kursu öğreticisi Semaynur Aslan ile tutuksuz sanıklardan iş adamı Osman Köseoğlu ve esnaf Mahmut Alak hazır bulundu. Haklarında yapılan suçlamaları kabul etmeyen sanıklar beraatlarını istedi.

 İş adamı Osman Köseoğlu savunmasında "Eşim paralarını yastık altında değerlendirmek yerine ülkemiz ekonomisine katkı sağlasın diyerek, hangi banka yakınsa oraya yatırmıştır. Bank Asya´ya talimatla para yatırmadık. Kararınıza saygı duyuyorum. Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullanırken, örgütün kriptolu haberleşme programı ´ByLock´ kullandıkları iddia edilen tutuklu sanıklar Ahmet Önder Çot ve Semaynur Aslan ise ´ByLock´ kullanıcısı olmadıklarını öne sürerek, beraatlarını istediler?

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği ? Kaymos´un eski Başkanı ?İş adamı Mahmut Alak ise, bir dönem oturmalara katıldığını fakat himmet toplamadığını iddia ederek beraatini talep etti?

Mahkeme heyeti yaptığı yargılama sonucu, tutuksuz sanıklardan esnaf Mahmut Alak´ı ´Silahlı terör örgütü üyeliği´ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, tutuklu sanıklar Ahmet Önder Çot ve Semaynur Aslan ile tutuksuz sanıklardan iş insanı Osman Köseoğlu´na ise, aynı suçtan 6´şar yıl 3´er ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, tutuklu sanıklardan Çot ve Aslan´ın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyelerine hükmetti?



Çevreye rahatsızlık verenlere ceza yağdı

Sokak satıcılarına darbe

Polisten ‘kumar’ operasyonu

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor