KURBAN BAYRAMI İÇİN YETERLİ SAYIDA HAYVANA SAHİBİZ

KURBAN BAYRAMI İÇİN YETERLİ SAYIDA HAYVANA SAHİBİZ

Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül Kurban Bayramıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül haber ekibimize yaptığı değerlendirmede yaklaşmakta olan Kurban Bayramı öncesi ilimizde kurbanlık hayvan sıkıntısı yaşanmayacağını vurgulayıp, vatandaşların kurbanlık hayvan alırken, kurbanlarını kestikten sonra nasıl muhafaza etmeleri gerektiğine dair bilgiler vererek ?İlimiz sakinleri endişe duymasın il genelinde yeterli sayıda kurbanlık hayvan mevcut? ifadesini kullandı.

Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül haber ekibimize yaptığı değerlendirmede yaklaşmakta olan Kurban Bayramıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Ergül, Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak kurban kesim yerlerinde Veteriner Hekimlerin olacağını belirtip, ilimiz sakinlerine bayram öncesi ve bayram süresince en iyi hizmetin sunulacağını vurgulayarak şunları kaydetti? ?Kurban Bayramında büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarımızı kurban ederek dini görevimizi yerine getireceğiz. Vatandaşlarımızın kurbanlarını alırken, keserken ve kestikten sonra etlerini muhafaza ederken dikkat etmeleri gereken hususlar var. Öncelikle hayvanların kulak küpesinin olmalarına dikkat etmeliler. Bunla ilgili olarak Tarım İl Müdürlüğümüzün ve belediyelerimizin belirlemiş olduğu satış yerlerinden temin etmeleri gerekmektedir.  Burada veteriner hekimlerimizle direk irtibata geçip hayvanın sağlığı ile veya başka sorularla ilgili bilgilendirme alabilirler.?

Kurban Bayramının Ağustos ayına denk gelmesiyle beraber sıcaklardan dolayı kurban etlerinin muhafazasında sıkıntı yaşanabileceğine de dikkat çeken Başkan Ergül şimdiden tedbir alınıp hazırlık yapılabilmesi adına da şu tavsiyelerde bulundu:

?Havanın sıcak olmasıyla birlikte kesilen hayvanın etinin muhafazasıyla ilgili problemler olabilir. Özellikle ette bozulma, etin parçalanması ve uygun şekillerde dağıtımı vatandaşlarımız çok dikkat etmelidir. Et serin bir yerde muhafaza edilmeli ve dinlendirilmesi gerekmektedir. Etlerin 4 derecelik yerlerde muhafazası ve dinlendirilmesinden sonra yenmesi ya da dağıtılması gerekmektedir.  Sıcak havalarda bakteriler yüzünden etler kötü kokuya sebep olabilir. Bunların yapılmadığı takdirde ette bozulmalara ve gıda zehirlenmeleri ne yol açabilmektedir.?                                                                                                 Başkan Ergül sözlerinin sonunda ülkemizde hayvancılıkla ilgili sorunlar olsa da kurbanlık hayvan temini konusunda ilimizde sıkıntı  yaşanmayacağının altını çizerek ?Her ?Kurban Bayramı´nda ülke genelinde yaklaşık 2 Milyon küçükbaş ve 700 binler civarında büyükbaş hayvan kurban olarak kesilmektedir. İlimizde kurbanlık hayvan temininde sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Zira ilimizde kurbanlık olarak yetiştirilen yeterince küçük ve büyükbaş hayvan stoku mevcut? ifadesini kullandı.

HABER: ÖZGÜR AYDOĞDU           



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi