KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

KURBAN BAYRAMI MESAJLARI ...

VALİ KAMÇI´DAN KURBAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI 

Bizi asırlardır birbirimize bağlayan, birbirimize kardeş kılan, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu dorukta yaşatan bayramlarımızdan Kurban Bayramına bir kez daha kavuşmanın mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız.

Bayramlar, giderek yitirdiğimiz sevgi, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma gibi insani değerlerimizi yeniden kazanmamıza, toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasına vesile olan müstesna zamanlardır. Aynı zamanda bayramlar, gündelik hayatın yoğun koşuşturması içinde yalnızlaşan ve en yakınlarına bile zaman ayırmakta zorlanan günümüz insanının bir nebze olsun durup düşünmesine, kısır çekişmelerden, anlamsız kırgınlıklardan uzaklaşarak çevresindekileri fark etmesine, akrabalık ve komşuluk bağlarını kuvvetlendirmesine imkân sağlayan özel günlerdir.

 Zira bu topraklar, Hacı Bektaş-ı Velilerin, Yunus Emrelerin, Mevlanaların sevgi mesajlarıyla yoğrulmuştur. Bu topraklar, yaratılanın Yaratan´dan ötürü sevildiği, acıların bal eylendiği bir barış yurduna dönüşmüştür. Bu topraklarda, gönül yıkmak değil, gönül kazanmak, gönül fethetmek esas olmuştur. Dolayısıyla bu mübarek bayram, inşallah, asırlardan bu yana var olan bu sevgi kültürünü, bu hoşgörü kültürünü yeniden tazeleme, daha da güçlendirme vesilesidir. Bayram vesilesiyle, tüm vatandaşlarımızın, kardeşlik ve dayanışma duygularıyla, birbiriyle kucaklaşacağına inanıyorum.

 Bayramlar; zenginin yoksulu, varlık sahibinin ihtiyaç sahibini, hayırseverlerin yetimleri sevindirmesi için bir fırsattır, bunu böyle anlamalı, böyle kabul etmeliyiz.

 İnanıyorum ki, bu bayramda da bu ruhu gösterecek, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacak; kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir bayram geçireceğiz.

 Kurban Bayramı vesilesiyle yardımlaşmanın öneminin bilincinde olan, birçok alanda gerçekleştirdikleri yardımlarla bütün Türkiye´ye örnek teşkil eden Kayseri halkına bir kez daha teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımızın ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyor; sevdikleriyle birlikte huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir bayram geçirmelerini diliyorum.

 

 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇELİK:

?HUZUR KENTİNDE NİCE BAYRAMLARA?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında Kayseri´nin huzur kenti olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, böyle bir kentte Kurban Bayramını karşılamanın heyecanını yaşadıklarını belirtti ve tüm hemşehrilerinin Kurban Bayramını tebrik etti.

 Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi´nin Kayserililerin hizmetine sunduğu eşsiz manzaraya sahip Talas-Erguvan Tesislerinde halkın bayramını kutladı. Başkan çelik, Kurban Bayramının bu milletin en önemli ortak değerlerinden birisi olduğunu söyledi. Kurban Bayramının ortak sevinç kaynaklarımızdan olduğunu ifade eden Başkan Çelik, bayramın memleketimizin her köşesinde huzurla idrak edileceğini dile getirdi.

 Kayseri´de sakin ve huzurlu bir yaz döneminin geride bırakıldığını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, yaz döneminin alt ve üst yapı yatırımları ile kültür ve sosyal hizmetler açısından yoğun geçtiğini söyledi. Şehrimiz huzur kendi hüviyetine de vurgu yapan Başkan Çelik, ?Düzgün planlanmış bir şehirde yaşıyoruz. Bu düzgün planlamanın neticesinde oluşan huzur insanların yüzüne yansıyor. Şehir dışından gelen misafirler, ?bu şehrin insanları ne kadar mutlu ve huzurlu´ diyor. Bizler de hemşehrilerimizin rahat ve konforlu bir kent hayatı yaşamaları için gereken tüm projeleri, tüm tesisleri, tüm aktiviteleri yapıyoruz? dedi.

 Mesajında, milletimizin ve İslam aleminin bayramını kutlayan Başkan Mustafa Çelik, ?İnşallah Rabbim kazasız belasız nice bayramlara hepimizi eriştirsin. Tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyorum? diye konuştu.

 

 BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR´DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında ?Tüm Kayserili hemşerilerimizin Kurban Bayramı´nı tebrik ediyorum? dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, Kurban  Bayramı mesajında şu ifadeleri kullandı: Birlik, beraberlik ve toplumsal yardımlaşmanın en üst seviyede yaşandığı, duygu ve sevinçlerin paylaşıldığı Kurban Bayramı´na bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar sevincin, mutluluğun, yakınlaşma ve dayanışmanın hoşgörü ve kardeşlik bağlarının en üst düzeyde yaşandığı müstesna günlerdir. Bayramlarda yaşadığımız güzel duyguların, sadece bugünlerle sınırlı kalmaması gerekiyor. Hayatımızın her döneminde aynı halis, niyet ve düşüncelere bağlı olarak, ilişkilerimizi sürdürmeliyiz. Unutmamalıyız ki sorunlarımız paylaşıldıkça azalacak ve mutluluklarımız daha da artacaktır. Bu vesileyle Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kılarsak inanıyorum ki daha güzel günlere ulaşacağız. Bir nevi Bayramları, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Hemşehrilerim Kurban Bayramını daha rahat, daha huzurlu ve daha temiz bir şekilde ibadetlerini yerine getirmeleri sağlamak adına tüm hazırlıkların tamamlandık. 17 farklı noktada kesim yerinin yanı sıra bayramda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için özel bir ekip kurduk. Bayram boyunca herhangi bir nedenle kurbanlıklarını kaçıranlar 0(352) 222 70 00 numaralı telefon numarasından belediyeye ulaşabiliyor. Ekiplerimiz profesyonel şekilde anında olaya müdahale ederek kurbanlığı etkisiz hale getirecektir ve sahibine teslim edecektir. Bütün gayretimiz sizlerin daha huzurlu bir şekilde ibadetlerini yapabilmeleri içindir. Bunun için Kocasinan Belediyesi olarak 7 gün 24 saat olan hizmetimiz, Kurban Bayramı öncesi devam ediyor ve bayramda da devam edecek.

Bu duygu ve düşüncelerle Kayserili hemşerilerimin bayram sevincini ve coşkusunu yürekten paylaşıyor ve Kurban Bayramlarını kutluyorum. Bayramın tüm insanlığa, İslam alemine, ülkemize ve Kayseri´mize sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum

 

 

BAŞKAN HİÇYILMAZ: ?BAYRAMLAR BİRLİK GÜNLERİDİR?
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. 
Başkan Hiçyılmaz, ?Mübarek Kurban Bayramına ulaşmış bulunmaktayız. Böyle müstesna günler, birlik ve beraberliğimizin kuvvetlenmesine, sevgi ve saygı bağlarımızın artmasına katkı sağlamaktadır? dedi.
Dini bayramların, toplumda özel ve anlamlı yeri olduğuna değinen Başkan Hiçyılmaz, ?Bayramlar yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin verildiği zamanlardır. Sevgi ve saygı ikliminin hâkim olduğu bu özel günleri toplumun her ferdi değerlendirmelidir? ifadelerini kullandı.
Hiçyılmaz, mesajını şöyle sürdürdü:
"Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin yerine getirildiği, toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Millet olarak böylesine önemli günlerde daha fazla kenetlenerek birlik ve beraberliğimizi pekiştirmemiz gerekmektedir. Bu vesile ile Kurban bayramının, milletimize, İslam âlemine, huzur ve hoşgörüye her günkünden daha çok ihtiyacı olan bütün insanlığa mutluluk getirmesini temenni ediyor, tüm üyelerimizin ve Kayseri halkının bayramını kutluyorum.?

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da