KURBAN ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ

KURBAN ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ

Kurban Bayramı’na 1 hafta kala vatandaşlarımızı kurbanlık telaşı sardı. İl Müdürlüğü ekipleri ve veterinerler tarafından her türlü sağlık kontrolünden geçtikten sonra kurban pazarlarında görücüye çıkan kurbanlıkları alırken nelere dikkat etmeliyiz

Kurban Bayramı’na bir hafta kala kurban trafiği de yoğunlaştı. Pazarlıklar şimdiden başladı. Peki vatandaşlarımız kurban alırken nelere dikkat etmeliler ? Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz  Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Akgün Ergül;” Büyük ve küçükbaş hayvanlar olarak belediyemizin belirlemiş olduğu satış yerlerimiz var. Belediyemizin ve İl Müdürlüğümüzün buralarda görevlendirmiş olduğu hekim arkadaşlarımız da var. Bu arkadaşlarımız, dezenfeksiyon, dişi hayvanlara yönelik gebelik muayeneleri gibi konularda vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet veriyorlar. Zaten İl Müdürlüğümüzün de bu konuyla ilgili bir ‘küpe hattı’ da mevcut. Vatandaşlarımız buradan 338 21 44’ten 247’yui bağlatarak kurbanlıklarıyla ilgili gerekli bilgileri alabilirler. Hayvanın yaşı, ırkı, cinsiyeti, nereden geldiği gibi soruları hepsine cevap bulabilirler. Hayvanların kulaklarında bulunan küpeler de hayvanların her türlü sağlık kontrollerinin yapıldığının bir göstergesidir. “ ifadelerini kullandı.

 

Sözlerinin devamında kurbanlık hayvan seçiminde dikkat edilmesi gereken hususları dile getiren Başkan Ergül;” Elbette sağlıklı bir hayvan olması gerekiyor. Vatandaşlarımızda konuyla ilgili tam bir bilinç oluşmuş olmayabilir. Zaten kurban satışlarının gerçekleştirildiği yerlerde de veteriner hekim arkadaşlarımız olacak. Kısaca özetlemek gerekirse; Hayvanın öncelikle fiziksel olarak yan, derisinin, tüyünün parlak olması. Derisinde herhangi bir sıkıntı olmaması gerekiyor.  Bir şişlik, apse gibi durumlar olmamalı. Hayvanın ağzından, burnundan, akıntının gelmemesi gerekiyor. Hayvanın uzuvlarında yani kulağında, boynuzunda, ayağında herhangi bir kesik ya da yaranın olmaması gerekiyor.” diye konuştu.



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor