KURBAN BAYRAMI MESAJLARI

KURBAN BAYRAMI MESAJLARI

İlimiz siyaset, sivil toplum örgütleri ve meslek birliği temsilcileri Kurban bayramı nedeniyle birer mesaj yayımladılar. Kayseri’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının temsilcileri yayımlanan mesajlarla Kayseri halkının Kurban bayramını tebrik etti

            AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında bayramlar dargınlıkların, kırgınlıkların, kin ve öfkelerin unutulması, hoşgörü ve sevginin her koşulda egemen olması gerektiğini ifade etti. Birlik, beraberlik ve toplumsal yardımlaşmanın en üst seviyede yaşandığı, duygu ve sevinçlerin paylaşıldığı Kurban Bayramı'na bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Elitaş, mesajında "Bayramlar sevgi, hoşgörü ve kardeşlik bağlarının en kuvvetli olduğu günlerdir. Bayramlarda yaşadığımız güzel duyguların, sadece bugünlerle sınırlı kalmaması gerekiyor. Hayatımızın her döneminde aynı halis niyet ve düşüncelere bağlı olarak, ilişkilerimizi sürdürmeliyiz. Unutmamalıyız ki sorunlarımız paylaşıldıkça azalacak ve mutluluklarımız daha da artacaktır.” İfadelerini kullandı.

 

            CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise “Müslüman coğrafyası maalesef bu mübarek bayrama da kan ve gözyaşı içerisinde girmektedir” sözleriyle başladığı mesajında “Bayramlar barışın, kucaklaşmanın ve mutluluğun yoğunlaştığı,   kardeşlik duygularımızın güçleneceği günlerdir. Bu fırsatı hem birey, hem ulus, hem de Dünya Müslümanları olarak iyi değerlendirmeliyiz. Emperyalizmin sahneye koyduğu senaryolardan hızla silkinip, bayram vesilesi ile birlik ve beraberlik içerisinde yaşama fırsatlarını değerlendirmeliyiz. Yüce dinimizin bizlere sunduğu en güzel barış fırsatları bayramların içerisinde gizlidir. Yeter ki dünya Müslümanları olarak bu fırsatları değerlendirmesini bilelim.” dedi.

 

            Kurbanın Allah'a yaklaşmak, kurban kesmenin de bu yaklaşmanın vesilesi olduğunu söyleyen  Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise "Allah için kurban kesen, kendisini Yüce yaratıcıya yakın hisseder. Kurban, O'nun verdiği nimetlere karşılık bir şükran ifadesi olup aynı zamanda içimizdeki düşkünlerin ve yardıma muhtaçların göz önünde bulundurulduğu bir toplumsal denge unsurudur." dedi. İnsanları yaratan Allah'a yakınlaşmaktan doğan sevincin tezahürü olarak bayram yapıldığını ifade eden Özhaseki, bayramların bu yüzden sevinç ve mutluluk vesilesi olduğuna belirterek, "Bayramlar sevincin, mutluluğun, yakınlaşma ve dayanışmanın doruğa çıktığı günlerdir. Bayramlar sayesinde kırgınlıklar unutulur, dostluklar pekiştirilir. Düşkünlerin elinden tutulur, yetim ve öksüzler sevindirilir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Kayserili hemşerilerimizin bayramını tebrik eder, şehrimiz, ülkemiz ve tüm insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını dilerim." diye konuştu.

 

Kurban kesimi sırasında çevrenin kirletilmemesine dikkat çeken Başkan Özhaseki, "Bir ibadet yaparken, bir güzellik ortaya koyarken bir yandan da çevreyi kirleterek, insanları nahoş görüntülerle baş başa bırakarak bir çirkinlik yapmayalım. Kurbanlarımızı, belirlenen yerlerde kesip, atıklarını da yine en güzel ve sıhhi şekilde ortadan kaldıralım." diyerek vatandaşları uyardı.

 

AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz’de , bayramların birlik ve beraberliği pekiştirdiği, kardeşlik duygularının yanı sıra sevgi ve saygının en üst düzeyde yaşandığı müstesna günler olduğunu kaydederek, “İnsanların birbirine, kaynaşması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması için bayramı fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kıldığımız sürece, inanıyorum ki daha güzel günlere ulaşacağız. Bayramları, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz.” Dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Sadık Atila ise yayımladığı mesajda  “Bu hafta önce Kurban Bayramı’nı, hemen ardından Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacağız. Bu iki bayramı daha mutlu, daha coşkulu kutlamayı dilerdim. Ancak bu günlerde ülkemizde yaşanan terör olayları hepimizin ortak üzüntüsü haline gelmiştir. Kaybettiğimiz çok değerli vatan evlatları için Allah’tan rahmet dilerken, ailelerinin acılarını paylaşıyorum.  Kurban Bayramı’nın hemen ardından Atatürk önderliğindeki Kurtuluş Savaşımızın mükafatı olan Cumhuriyetimizin 89’uncu yılını büyük bir gururla kutlayacağız. Ulus olarak görevimiz bize emanet edilen çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak, Mustafa Kemal’in devrimlerine, ilkelerine ve gösterdiği aydınlık geleceğe sahip çıkmaktır.” İfadelerine yer verdi.

 

Başta Kayseri halkı olmak üzere Türk İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik eden Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke’de “Dini bayramlarımızdan olan Kurban Bayramına ulaşmanın hazzını ve huşunu yaşarken, ne yazık ki daha önceki bayramda olduğu gibi vatan hainlerinin şehit ettikleri vatan evlatlarımızın acısı ve gözyaşı bayramı bayram olmaktan çıkarmış, acı ve hüzne boğmuştur. Bununla beraber yanlış ekonomik politikalar yüzünden birbiri üzerine gelen zamlar neticesinde dar gelirli vatandaşımız kurban kesemediği gibi bayram öncesi de bayramın geldiğinden habersiz, çocuklarına ve kendisine bayramlık alışverişini yapamamıştır. Açıkçası bayramlar bayram olmamıştır. Bütün bunlara rağmen Müslüman Türk Milleti olarak dini bayramlarımıza karşı birlik beraberliğimizin, sevincimizin, yardımlaşmamızın, dayanışmamızın önde gelen vecibelerinden biri olması bizleri son derece mutlu ve en önemli sevinç kaynağımızdır. Dileğimiz odur ki, mübarek bu bayram öncesinde Müslüman âlemindeki kan ve gözyaşının son bulması, insanlığın insanca yaşaması için gayret sarf etmesidir.” Şeklinde konuştu.

 

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, da Bayram dolayısı ile bir açıklama yaparak, üyelerinin, hemşerilerinin, Türk halkının ve İslam aleminin Kurban ve Cumhuriyet Bayramlarını kutladı.

 

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu ise duygularını “Sevgi, saygı ve hoşgörü duygularının çok daha fazla yoğunlaştığı bayramlarımızın yaşatılması ve canlı tutulması çok önemlidir. Çünkü, Bayramlar milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir topumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.” şeklinde ifade etti.

 

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü ise mesajında Kurban Bayramı'nın ulusun dirliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olması dileğinde bulundu.

 

 

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Mustafa Alan da bayramların toplumu birleştirici özeliği olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: "Vatandaşlarımıza, kurbanlarını veteriner hekim kontrolünde olan besicilerden ve şehrin belirlenen yerlerinde denetim altında kurulan kurban pazarlarından almalarını, Belediyenin belirlediği kurban kesim yerlerinde kesmelerini, et çekim işlerini hijyenik şartlara uygun yerlerde yaptırmalarını, kurbanlarını kesecek kasapların işe ehil olduğunu gösterir Kasaplar Odamızdan alınan yaka kartının olup olmadığına dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz."

 



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret