Emak Asansör

 

KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

 Uğur ALTUNER
 editor@kayserihaber.com.tr

   

ÜNSÜR, OKULLAR AÇILDIKTAN SONRA PANDEMİ KURALLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Yrd. Doç. Dr. Emel Ünsür: "okulda temas kurmadan oynayacakları oyunlar oynatılmalı"

UZMANLARA  GÖRE EN FAYDALI  10 MEYVE

SAĞLIK MUCİZESİ 10 MEYVE

BU HASTALIK HAFİFE ALINACAK BİR HASTALIK DEĞİL

KAYSERİ TABİP ODASI BAŞKANI ŞAHİN: "YAZ DÖNEMİNDEKİ REHAVETİN ACI MEYVELERİNİ YİYORUZ"

FİLYASYON ÇALIŞMALARI EV EV DEVAM EDİYOR

SAĞLIK SEN BAŞKANI KESER: ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARIYA ÇIKMAYALIM

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ'YE TEŞEKKÜR

BAKAN KOCA, İL SAĞLIK MÜDÜRLERİ İLE PANDEMİ SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, SU ÜRÜNLERİ SATAN YERLERİ DENETLEDİ

YASAĞI İHLAL EDENLERE CEZA KESİLDİ

OKUL MÜDÜRÜ COVİD HASTALARINA ŞİFA DAĞITIYOR

HEM OKUL MÜDÜRÜ HEM FİLYASYON EKİBİNDE

“ZATÜRRE AŞISI YAPTIRALIM DERKEN SALGINA YAKALANMAYIN”

TÜRKİYE AİLE HEKİMLERİ UZM. DRN. KAYSERİ ŞB. GEN. SEKRETERİ UZM. DR. KADİR ÖZDEMİR AŞI BAŞVURULARI HAKKINDA KONUŞTU

BÖBREK HASTALARINA 'YERLİ VE MİLLİ' TEDAVİ İLE ÇÖZÜM

TIKANIKLIĞA BAĞLI BÖBREĞİ ÇALIŞMAYAN HASTALARA ERÜ’DEN ÇÖZÜM

TABİP ODASI BAŞKANI’NIN KORONA İSYANI

“HEKİMLER, SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE TEDBİR ALMASINA RAĞMEN HASTALIĞA YAKALANANLAR O BEDELİ CANIYLA ÖDÜYOR"

BU SAVAŞIN GİZLİ KAHRAMANLARINDAN BİRİ DE FİLYASYON EKİPLERİ

Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Keser, "Salgının yükünü sadece sağlık çalışanlarının omuzlarına yüklemeyelim"

LÖSEMİ HASTASI ARIN'IN BABASINDAN KÖK HÜCRE BAĞIŞI ÇAĞRISI

Baba Yıldırım: - "Sadece oğlum için değil bütün lösemili çocuklar için tüm Türkiye'yi kök hücre bağışı yapmaya çağırıyorum"

ŞİFA KAYNAĞI DOMATES

“7 GÜN BOYUNCA DOMATES TÜKETİN”

POZİTİF VATANDAŞLAR TEMASTA BULUNDUKLARI İSİMLERİ DOĞRU VERMİYOR

Benli: "Bu dönemde temas içinde olan kişileri izole edemezsek, kontrol etme şansımız olmaz"

KORONAVİRÜS BİLİM KURULU ÜYESİNDEN VAKA SAYILARI ARTIŞ GÖSTEREN İLLER İÇİN "SICAK HAVA" UYARISI

Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz: ”Önümüzdeki hafta sonu da vaka sayılarının artış olduğu illerde Ankara, Konya, İstanbul, Kayseri, Diyarbakır'da dikkat edelim"

BAKAN KOCA KAYSERİ’DEKİ TEHLİKEYİ AÇIKLADI

KAYSERİ’NİN EN FAZLA HASTA OLAN 5 İL ARASINDA

Anahtar Kelimeler: KURBAN ETLERİNİN KORUNMASI
Gürkan Ofis Mobilyaları

KURBAN ETLERİNİN KORUNMASI

KURBAN ETLERİNİ NASIL SAKLAMALIYIZ?

Kurban bayramının ardından kesilen etlerin korunması ve saklanması insan sağlığı açısından çok önemlidir. Peki kurban etleri nasıl saklanmalı uzmanlar derin dondurucuda Çözünen et hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır uyarısında bulunuyor.

Uzmanlara göre Kurban etleri, büyük parçalar şeklinde değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşetine veya yağlı kâğıda sarılmalı ve buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalıdır. Bu şekilde hazırlanan etler, buzlukta -2 derecede birkaç hafta, -18 derece derin dondurucuda ise 3-4 ay süreyle saklanabilir.

Etler kolaylıkla bozulabilen potansiyel riskli besinlerdir. Etlerin dondurulduktan sonra tekrar çözünmesi bazı "mikroorganizmalar" için üreme ortamı oluşturur ve bu da sağlığımızı tehdit eder. Çözünen et hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır.

Etlerin, "oda ısısında açıkta bırakılacak şekilde değil", yine buzdolabının alt bölmesinde çözünmesi sağlanmalıdır. Derin dondurucuda saklanan etin buzdolabının sebzelik kısmının üstüne konularak çözünmesi beklenebilir. Etin çabuk çözünmesi amacıyla oda sıcaklığında bekletme gibi yöntemler, insan sağlığı açısından tehlikeli sonuçları da beraberinde getirmektedir.

Et hazırlamada kullanılan kesme tahtalarında çiğ sebze ve meyveleri doğrama işlemi yapılmamalıdır.

Bayramlarda da yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine uygun miktarda et tüketirken çeşitlilik yaratmak için, diğer besin grupları olan ‘süt (süt, yoğurt, ayran, peynir vb) grubu’, ‘ekmek (tahıl; makarna, bulgur, pirinç) grubu’, ‘sebze grubu’ ve ‘meyve grubu’ ile aynı öğünde birlikte tüketmeye özen gösterilmelidir.


Haber Kaynak : KAYSERİ HABER HABER MERKEZİ