KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

 Uğur ALTUNER
 editor@kayserihaber.com.tr

   

SAĞLIK BAKANLIĞI HER 100 BİN KİŞİDEKİ COVİD 19 VAKA SAYISINI AÇIKLADI

GEBELERDE KORONA VİRÜS RİSKİ ARTTI

AŞI İÇİN GELEN VATANDAŞIN AŞISINI SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ YAPTI

BİLİM KURULU ÜYESİ PROF. DR. ÇELİK’TEN AÇIKLAMALAR

AŞI YAPTIRMAYAN HAMİLE KADIN TEDAVİ GÖRÜYOR

TÜRKOVAC’DA PROBLEM YOK

ÇİFT AŞILI VATANDAŞA KARANTİNA YOK

"EN UFAK GRİP BELİRTİSİNDE DAHİ ECZANEDEN ÖNCE HASTANEYE GİDELİM"

BÜYÜKŞEHİR’DEN İLK YARDIM SERTİFİKA YENİLEME EĞİTİMİ

VAKA SAYILARINDA EN ÇOK ARTIŞ OLAN KAYSERİ'DE BAŞKAN UYARDI

KORONA VİRÜSTE 'ÇOCUK' KORKUSU

KAYSERİ’DE COVİD 19 VAKA ARTIŞI HIZ KESMİYOR

MOBİL SAĞLIK EKİPLERİ DAĞ, TEPE DEMEDEN VATANDAŞLARI AŞILIYOR

LİSE ÖĞRENCİSİ ZORLU YOĞUN BAKIM SÜRECİNİ ATLATTI

SİVRİSİNEK LARVALARINDA BİLİNMEYEN TEHLİKE

KAYSERİ PANDEMİDE 4. DALGAYI YAŞIYOR

Gürkan Ofis Mobilyaları

KURBAN ETLERİNİN KORUNMASI  KURBAN ETLERİNİ NASIL SAKLAMALIYIZ?

Kurban bayramının ardından Kesilen etlerin korunması ve saklanması insan sağlığı açısından çok önemlidir. Peki kurban etleri nasıl saklanmalı uzmanlar derin dondurucuda Çözünen et hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır uyarısında bulunuyor.

Uzmanlara göre Kurban etleri, büyük parçalar şeklinde değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşetine veya yağlı kâğıda sarılmalı ve buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalıdır. Bu şekilde hazırlanan etler, buzlukta -2 derecede birkaç hafta, -18 derece derin dondurucuda ise 3-4 ay süreyle saklanabilir. Etler kolaylıkla bozulabilen potansiyel riskli besinlerdir. Etlerin dondurulduktan sonra tekrar çözünmesi bazı "mikroorganizmalar" için üreme ortamı oluşturur ve bu da sağlığımızı tehdit eder. Çözünen et hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır.Etlerin, "oda ısısında açıkta bırakılacak şekilde değil", yine buzdolabının alt bölmesinde çözünmesi sağlanmalıdır. Derin dondurucuda saklanan etin buzdolabının sebzelik kısmının üstüne konularak çözünmesi beklenebilir. Etin çabuk çözünmesi amacıyla oda sıcaklığında bekletme gibi yöntemler, insan sağlığı açısından tehlikeli sonuçları da beraberinde getirmektedir.Et hazırlamada kullanılan kesme tahtalarında çiğ sebze ve meyveleri doğrama işlemi yapılmamalıdır.Bayramlarda da yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine uygun miktarda et tüketirken çeşitlilik yaratmak için, diğer besin grupları olan ‘süt (süt, yoğurt, ayran, peynir vb) grubu’, ‘ekmek (tahıl; makarna, bulgur, pirinç )) grubu’, ‘sebze grubu’ ve ‘meyve grubu’ ile aynı öğünde birlikte tüketmeye özen gösterilmelidir.