KURBANLIK BEDELLERİ AÇIKLANDI

KURBANLIK  BEDELLERİ AÇIKLANDI

YURT İÇİ 690, YURT DIŞI 500 LİRA

Diyanet Vakfı kurban bedellerini açıkladı.  Vakfın  belirlemelerine   göre  2016 yılı kurban bedelleri, yurt içinde 690 TL, yurt dışında 500 TL olarak belirlenirken, İl Müftüsü    Doç. Dr. Şahin  Güven  haber ekibimize  yaptığı  değerlendirmede  Diyanet  Vakfı  aracılığı ile  kurban kesmek isteyen  ilimiz sakinlerine  nerelere başvuracakları  konusunda  bilgiler  verdi?

Türkiye Diyanet Vakfından  yapılan açıklamada  vekalet yoluyla kurban kesim bedellerinin bu yıl yurt içinde 690 lira, yurt dışında da 500 lira olarak belirlendiği   duyuruldu?

2016 Yılı Kurban Organizasyonu kapsamında vekalet yoluyla kurban fiyatlarının duyurulduğu  açıklamada  bu yıl "Kurbanlarımız kardeşlik için" sloganıyla yola çıkıldığı   vurgulandı?  Bu sloganın kurbanla ilgili bundan sonraki tüm organizasyonlarda da kullanılacağını ifade edildiği  açıklamada, vakıf olarak önem  verilen  hususlardan birinin dini esaslara uygunluk ve emanete riayet olduğunun altı  çizildi?

2016 Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde 215 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 125 ülkenin 525 bölgesinde bizzat Türkiye  Diyanet  Vakfı  gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım yapılacağının altının çizildiği  açıklamada, yurt içindeki merkezlerden 95´inde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi yapılacağına da dikkat çekildi?

Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında 225 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılması hedeflendiği vurgulanan  açıklamada  hayırseverlerin vekalet verdikleri kurbanların kesiminin, dini usullere uygun olarak Diyanet İşleri Başkanlığı, Vakıf personeli ve gönüllülerin yapacağına işaret  edildi?

Vekaleten kesilen kurbanların bir bölümünün Türkiye´de, bir bölümünün de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı  Müslüman  ülkelere ulaştırılacağı duyurulurken  kurban bedelleri  ve  ilimiz sakinlerinin  diyanet vakfına kurbanını kestirmek istediğinde  nerelere başvurulması gerektiği  konusunda   haber ekibimize bilgi veren  İl Müftüsü  Doç. Dr. Şahin  Güven "VAKFIMIZ BU YIL VEKALET YOLUYLA KURBAN KESİM BEDELLERİNİ YURT İÇİNDE 690 TL, YURT DIŞINDA DA 500 TL OLARAK BELİRLEDİ. VATANDAŞLARIMIZ, WWW.DİYANETVAKFİ.ORG.TR VE KURBAN.DİYANETVAKFİ.ORG.TR ADRESLERİNDEN ONLİNE BAĞIŞ YAPABİLMENİN YANI SIRA İL VE İLÇE MÜFTÜLÜKLERİMİZE, CAMİ GÖREVLİLERİMİZE, PTT ŞUBELERİ İLE ZİRAAT, VAKIFBANK, HALKBANK, AKBANK, GARANTİ BANKASI, ALBARAKA, TÜRKİYE FİNANS VE KUVEYT TÜRK BANKALARI ARACILIĞIYLA DA VEKALET YOLUYLA KURBAN PROGRAMINA KATILIP KURBANLARINI VEKALET YOLUYLA KESTİREBİLİR. AYRICA VATANDAŞLARIMIZ 0312 416 90 00 ÇAĞRI MERKEZİNİ ARAYARAK KURBAN BAĞIŞINDA BULUNABİLİR." İfadesi  kullanıldı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da