KURU İNCİR´İN FAYDALARI

KURU İNCİR´İN FAYDALARI

SAYMAKLA BİTMİYOR

Halk arasında kış aylarının koruyucu kalkanı olarak bilinen kuru incir, uzmanlara göre içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kolesterolün kana karışmadan atılmasına yardımcı olduğu için yaz kış bütün bir yıl boyu tüketilmeli?
Halk arasında ağırlıklı olarak gribal enfeksiyonların önlenmesinde tüketilen kuru incir, uzmanlara göre sindirimin kolaylaştırılmasını sağladığı gibi vücut için daha onlarca faydası var. Özellikle içerdiği ?benzaldehit´ maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini önleyen kuru incirin vücudun ihtiyacı olan magnezyumun yüzde 30´unu, fosforun yüzde 20´sini, B1 vitamininin yüzde 5´ini ve B2 vitaminin yüzde 4´ünü karşıladığı için bağırsakların düzenli çalışmasına büyük katkı sağlıyor? Bu nedenle yaz kış demeden bütün bir yıl boyunca bolca tüketilmesinde yarar var diyen uzmanlar ?Kuru incir sindirim sistemine özellikle çok faydalı bir gıda maddeesidir. Taze çıktığında çok kısa ömrü olduğu için insanlar fazla tüketemiyor. Taze tüketildiği gibi kış aylarında da kurusunun tüketilmesi gereken bir ürün. Bağırsakların çalışması için mükemmel bir antioksidandır? değerlendirmesinde bulunuyorlar?
Uzmanlar faydaları saymakla bitmeyen İncirin cildi ve sinir sistemine olan faydalarına da vurgu yaparak ? İncir yüzü de güzelleştiriyor. Kilo kontrolü dahilinde sık sık incir tüketilmesi gerekir. Öyle ki en azından günlük bir iki tane yenilmesi faydalı olur. Bademle yenildiğinde insanın sinir sistemini yatıştırır? ifadesini kullanarak tavsiyelerini yineliyorlar?



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı