KUŞ CENNETİNE 1 KİLOMETRELİK AHŞAP

KUŞ CENNETİNE 1 KİLOMETRELİK AHŞAP

Göçmen kuşların uğrak noktalarından olan Sultansazlığı Milli Parkı'na kuşları gözlemlemek isteyen ziyaretçiler ve doğa fotoğrafçıları için 1 kilometre uzunluğunda ahşap yürüyüş yolu yapıldı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Yeşilhisar, Develi ve Yahyalı ilçe sınırları içinde bulunan 24 bin 523 hektar büyüklüğündeki Sultansazlığı, sıcak topraklara göç eden kuşların uğrak yerleri arasında yer alıyor.
Çok sayıda kuş çeşidine ev sahipliği yapan Sultansazlığı, özellikle doğa fotoğrafçılarından yoğun ilgi görüyor. Bu çerçevede Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce kentin turizm potansiyellerinden Sultan Sazlığı Milli Parkı'nı ziyarete gelenler için çeşitli düzenlemeler hayata geçirildi.
Kuş cennetine, sazlıkların arasından uzanan ve sonunda iki ayrı göle çıkan toplam uzunluğu bin 56 metre olan ahşap yürüyüş yolu yapıldı. Boyları 5 metreye kadar yükselen sazlıklardan dolayı kuşları göremeyen ziyaretçiler, ahşap yolu takip ederek yolun sonunda bulunan iki ayrı kuş gözlem kulübesinden kuşları gözlemleyebilecek.

-Kuş cennetinin çevresine kamera sistemi-

Sultansazlığı Milli Parkı'nın çevresine de ayrıca 360 derece açıyla çekim yapabilen kamera sistemi yerleştirildi. Bu sayede idare ve ziyaretçi tanıtım merkezine gelen doğaseverlere, kamera yardımıyla kuş cennetinin çevresi ve kuş türleri izlettirilecek.
Öte yandan, Çevre ve Orman Müdürü Orhan Ceylan, kuş cennetindeki tanıtım merkezinin zeminine bilgisayar programı ile sazlığın içinin yansıtıldığını söyledi.
Zeminin üzerinde yürünebildiğini anlatan Ceylan, ''Zeminde sazlığın içindeki balıklar, ördekler yansıtılıyor. Özellikle öğrenciler için bu zeminin eğitici olacağını düşünüyoruz. Çocuklar zemine basıldığında balıkların ve kuşların kaçıştığını gözlemleyebilecek. Doğa duyarlılığını oluşturmak için eğitici bir uygulama'' dedi.
Ceylan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce geçen yıl milli parka 'Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Manzara Seyir Terası' ve 'Kuş Gözetleme Kulesi' yapıldığını hatırlatarak, ziyaretçilerin buraları da değerlendirerek Erciyes Dağı'nın güneyinde yer alan sazlığın manzarasını izleyebileceklerini ve fotoğraflayabileceklerini anlattı.
Sultansazlığı, Bakanlar Kurulu kararıyla 2006 yılında milli park kapsamına alındı. 1988 yılında da dönemin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından tabiatı koruma alanı ilan edilen Sultansazlığı, 1993 yılında da Kayseri Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nca 1. derecede doğal sit alanı olarak ilan edilmişti.


Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti