?KUTLU DOĞUM´ HAFTASI

?KUTLU DOĞUM´ HAFTASI

BU YIL ?GÜVEN TOPLUMU´ TEMALI KUTLANACAK ...

İl Müftüsü Şahin Güven, Müftülük Hizmet Binası´nda gerçekleştirdiği basın açıklamasında 17 - 24 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan ?Kutlu Doğum Haftası´ etkinlikleri konusunda kamuoyunu bilgilendirdi. Müftü Güven yaptığı değerlendirme kutlamaların bu yılki temasının ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu´ olacağını duyurdu.
Müftülük Hizmet Binası´nda medya mensuplarının karşına geçerek 17 - 24 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan ?Kutlu Doğum Haftası´ etkinlikleri konusunda kamuoyunu bilgilendiren İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven bu yıl Hz. Peygamber´in bin 446´ncı doğum yıl dönümü olduğunu hatırlatarak kutlamaların, 17 - 24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceğini duyurdu?
Etkinliklerin yıl boyunca ?Toplumsal Güven´ teması üzerinden tertipleneceğini belirten İl Müftüsü Güven sözlerini şöyle sürdürdü: ?İslam, barış ve güveni, iman ve huzuru, kısacası güven toplumunu inşa için gelmiştir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz (sav) de ?iman ile emân´, ?mümin ile güvenilir olmak´ arasında sımsıkı bir bağ kurmuştur. Allah Resulü, güvenilir olmayı, güven aşılamayı, güven içinde yaşamayı, söz ve uygulamalarıyla bizlere göstermiştir. Risaletinden çok önce Muhammed´ül Emin olarak anılan Peygamberimiz, hayatının her döneminde güvenilir bir insan modeli sergilemiştir. Öyle ki kendisiyle amansız bir mücadeleye girişenler dahi, onun dürüstlük ve güvenilirliğini kabul etmiştir. İşte bu çerçevede bu haftada, ilimiz ve ilçemizde gerçekleştirilecek etkinliklerle Peygamber Efendimizin örnekliği dikkate alınarak ?güven bilinci´ne vurgu yapılacak ve toplumumuzda güven duygusunun pekişmesine katkı sağlanacaktır?
Sözlerinin sonunda İl ve İlçe Müftülükleri tarafından hafta boyunca, 102 konferans, 55 ziyaret, 17 gül dağıtımı ve 60 adet etkinlik olmak üzere toplamda 234 program gerçekleştirileceğini ifade eden İl Müftüsü Güven, bu hafta gerçekleştirilmesi gereken etkinliklere dair ise şu bilgileri paylaşarak noktayı koydu: ?22 Nisan Cumartesi günü saat 20.00´da Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer belediyeler ve STK´ların da katılacağı, Kadir Has Kongre Merkezi´nde, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman´ın katılacağı program. İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu´nda, ?Çocuk Evleri´nde kalan çocuklar için düzenlenecek etkinlik,. 20 Nisan´da Gültepe Kültür Merkezi´nde Suriyeli misafirlere yönelik yapılacak program. İl genelinde Müftülük ve İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin katılacağı seminerler dizisi. Lise 1, 2 ve 3´üncü sınıf öğrencilerine 63 bin adet kitap dağıtımı. 17 Nisan´da saat 15.30´da Kapalı Cezaevi´nde, Cezaevi vaizleri tarafından düzenlenecek program. 17 Nisan´da saat 14.00´da Huzurevinde düzenlenecek olan program. Milli Eğitim Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin gözetiminde okullarda haftanın önemine binaen düzenlenecek olan hutbe, kompozisyon, makale ve şiir yarışmaları. Konferanslar sonrasında aşure dağıtılması.?

HABER: C.ÜSTEN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı