KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLANIYOR

KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLANIYOR

Efendimizin dünyaya teşrifleri nedeniyle 1989 yılından itibaren her yıl kutlanan `Kutlu Doğum Haftası` bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, ``Peygamber efendimiz, bir haftaya, haftalara sığmaz. O aslında hayatın h

Peygamber Kayseri `de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ile ilgili olarak İl Müftülüğü`nde Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte `İstişare Toplantısı` düzenlendi. Diyanet-Sen Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçı`nın Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından toplantıda konuşan Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, ``Bugün toplantımızın konusu, sevgili Peygamberimizin Kutlu Doğum Haftası etkinlikleridir. Bundan önceki senelerde de olduğu gibi yine sivil toplum kuruluşlarıyla müteaddit defalar toplandık. Bu sene böyle bir toplantı yapıp sizlere bilgi vermek istedik`` ifadelerini kullandı.
Maraşlıgil, 1989 yılından beri, Peygamberimizin (sav) Kutlu Doğum programlarının ülkemizde ve Türki Cumhuriyetlerde icra edildiğini belirterek, ``Bu sene, Peygamber efendimizin dünyaya teşriflerinin miladi takvime göre 1443`üncü yıl dönümüdür. Dünyada doğumuyla hatırlanan tek insan, tek nebi, tek resul, Peygamber efendimizdir. Öyle ki biz Müslümanlar olarak Peygamber efendimizi yılda 2 defa anıyoruz. Birisi, Kameri takvime göre Rebiyyülevvel ayının 12`nci gecesi Mevlit Kandili ile, diğeri de devletimizin resmi Kutlu Doğum Haftası`nda. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Buna sebep olanlardan Allah razı olsun`` diye konuştu.
Maraşlıgil konuşmasında, ``Peki neden Peygamber efendimiz bu haftada anılıyor? Aslında Peygamber efendimiz, bir haftaya, haftalar sığmaz. O aslında hayatın her saniyesinde Müslümanlar tarafından anılan bir Nebi`dir`` dedi.
Kayseri İl Müftülüğü olarak Kutlu Doğum Haftası`nda çeşitli konferanslar ve etkinlikler düzenlediklerini bildiren Maraşlıgil, ``Kadınlara ve erkeklere ayrı ayrı konferanslarımız olacak. Hatta cezaevinde bile kadınlara ayrı, erkeklere ayrı konferanslar verilecek. Ana programımız ise 14 Nisan 2014 Pazartesi günü Kadir Has Kongre Merkezi`nde yapılacak. Diğer etkinliklerimiz ise ilçe müftülüklerimizde, Kur`an Kurslarımızda devam edecek. Biz böyle günlerde sadece Peygamber efendimizi anmıyoruz. Peygamber efendimiz bize ne getirdi? Bize neleri emanet etti? Bunlar üzerinde de duruyoruz. Her sene bir konu Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana teması olarak seçiliyor. Bu sene de Diyanet İşleri Başkanlığımız `Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet` konusunu ana tema olarak belirledi. Allah nasip ederse, Kadir Has Kongre Merkezi`ndeki programımıza Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş beyefendi teşrif edip, Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet konusunda bir konferans verecekler. Peygamber efendimizi iyi anlamak ve anlatmak zorundayız. Bizleri tek birleştiren, yegane birleştirici, Peygamber efendimizdir. Peygamberimiz denince akan sular durur`` diye konuştu.
Toplantıda daha sonra Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ile ilgili görüşlerini dile getirdiler.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”