KUTSAL TOPRAKLARA İÇİN İLK ADIM

KUTSAL TOPRAKLARA İÇİN İLK ADIM

HAC BAŞVURULARI BAŞLADI?

Kutsal topraklara gitmek ve hac farizasını yerine getirmek isteyen vatandaşlar için hac kayıt heyecanı başladı. İlk defa hacca gidecek olanlar ve öncesinde kaydı bulunanlar için detaylar açıklandı. Peki hac başvurusu nasıl yapılır? İşte hac başvuruları ile ilgili merak edilenler haberimizi izleyin?

Hac vazifesini yerine getirmek isteyen binlerce vatandaş için heyecanlı bekleyiş devam ederken Diyanet İşleri Bakanlığı hac başvurularının başladığını duyurdu.

 İlk defa hacca gitmek isteyenlerin müracaatları 08- 14 Aralık 2018 tarihleri arasında ilgili bankalara online veya doğrudan 20.-TL ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra; müracaatlarını Diyanet İşleri Başkanlığı´nın "www.hac.gov.tr" internet adresinden elektronik ortamda veya il ve ilçe müftülüklerine form dilekçe ile müracaat ederek kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

Hacı adaylarının internet adresinden elektronik ortamda veya müracaat formunda, kuraya birlikte katılmak istenen kişi/kişileri varsa, mutlaka bunları belirtmeleri gerek

Hac fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak "Oda Tercihli´´ veya "Otel´´ konaklama türlerinden birini tercih edecekler.

Yapılacak tercihler bağlayıcı olacak ve daha sonra hac konaklama türlerinde değişikliğe izin verilmeyecektir.

2018 yılında hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri 08 Aralık 2018 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak?

Kaydı Başkanlıkça yapılanlardan; Adres, il/ilçe, konaklama türü, kura birlikteliklerinde veya iletişim bilgilerinde değişiklik talebinde bulunanların, 08 - 14 Aralık 2018 tarihleri arasında il/ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yaptırabilecekler?

 Vatandaşlar iletişim bilgilerini mutlaka girmeleri gerekmektedir. (Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hac kazanan vatandaşlar "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgelerini cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabilecekler?

Yabancı uyruklu olanların kayıtları alınmayacak?

 Hacca götürülmek istenen 0-6 yaş çocukların kayıtlarının ebeveynleri ile birlikte yapılacak.

 İnternet adresinden elektronik ortamda veya müracaat formunda Müracaat formunda hacı adayı tarafından doldurulan bilgiler kayıtlarda esas alınacak.

İlk defa kayıt yaptırmak isteyen 45 yaş altı bayanlardan mahremsiz olarak hacca gidemeyecek durumda olanlar, müracaatlarını hacca hiç gitmemiş mahremleriyle birlikte yapacaklar.

Günlük aktivitelerini kendi başlarına gerçekleştiremeyecek derecede engelli, hasta ve yaşlı olan vatandaşlarımızın müracaatlarını, hacca hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte yapacaklar.

Ön kayıt ücretini yatırdığı halde süresi içerisinde sisteme girilmeyen müracaatların kabul edilmeyecek.

Öte yandan Hac kuralarının 28 Aralık 2018 Cuma günü saat 15:00´da çekileceği ve aynı gün internetten ilan edileceği öğrenilirken, 2019 yılı hac ücretleri Suudi Arabistan Riyali (SAR) olarak tahsil edileceği bildirildi?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor