KÜTÜPHANELER HAFTASI BAŞLADI

KÜTÜPHANELER HAFTASI BAŞLADI

DÜZGÜN ?ÖNEMLİ OLAN KİTAP BASMAK DEĞİL OKUMAKTIR?

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce ortaklaşa tertiplenen 52. Kütüphaneler Haftası kutlamaları başladı? 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi´nde gerçekleştirilen ilk gün kutlamalarına iştirak eden Vali Orhan Düzgün yaptığı değerlendirmede kitap okumanın önemine vurgu yaparak "Bizim ülkemizde de kitapların on binlerce hatta yüz binlerce basıldığını görüyoruz ama önemli olan bu basılan kitapları okumaktır" ifadesini kullandı?
Her yıl Mart ayının son haftası kutlanan ´Kütüphaneler Haftası´ etkinlikleri 52. Kez yurt genelinde gerçekleştirilen türlü faaliyetlerle kutlanırken, törenleirn ilimizdeki adresi 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi oldu? Vali Orhan Düzgün´ün yanı sıra Vali Yardımcıları Gökhan Azcan, Mehmet Aktaş, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Tatlı, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdürü Aslıhan Uygun ve çok sayıda öğrencinin de katılımı ile gerçekleşen kutlamada okumanın ve kitap´ın önemine vurgu yapıldı?
Vali Orhan Düzgün törende yaptığı konuşmasında, "Tarihteki büyük milletler, büyük devletler dediğimizde kendi tarihimizden başlayarak Osmanlı Devletine baktığımızda Osmanlının Beyazıt ve Süleymaniye gibi çok ödemli iki büyük kütüphanesinin olduğunu ve o kütüphanelerinin zaman zaman bazı kayıpları olsa da günümüze kadar ulaştığını görüyoruz" ifadesini kullandı?
Kütüphanelerin mimarileriyle de o ülkenin en değerli binaları arasında olduğunu anımsatan Vali Düzgün, "Bir milletin geçmişiyle geleceği arasındaki en önemli bağlardan bir tanesi de kütüphanelerdir. Geçmişte birçok kütüphane ve kitap yakılmıştır. Bunun nedeni ise o kitaplar o ülkenin gelecekte aydınlığı için ve gelecekte gelişmiş bir ülke olması için en önemli kaynaklardan bir tanesidir. Oku aslında Kur´ani bir emirdir, farz olarak insanlara hükmediliyor. Ama maalesef bunu bugün yeterince hayata geçirdiğimizi söyleyemiyoruz. Bizim ülkemizde de kitapların on binlerce hatta yüz binlerce basıldığını görüyoruz ama önemli olan bu basılan kitapları okumaktır" Diye konuştu?.
75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdürü Aslıhan Uygun ise konuşmasında "Kütüphane hizmeti pek kıymeti bilinmeyen bir hizmettir. Bizler geri plandaki yoğunluğumuzu hiçbir zaman kullanıcılarımıza yansıtmayız. Bu yüzdendir ki çoğu insan kütüphanede ne iş yapıldığını ne kadar performans harcandığını bilmezler. Gayemiz kütüphanemizi her zaman bir adım ileriye götürmektir. İnşallah 2016 yılı içerisinde Bakanlığımız ve genel müdürlüğümüzün de takdiriyle inşallah kütüphanemize akıllı kütüphane sistemini kuracağız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından en çok kitap okuyan okuyuculardan Mustafa Işık, Ahmet Akkay, Bilal Palalı ve öğrencilerden Mürsel Can Demirayak, Büşra Özdemir ve Ayşegül Oroç´a Vali Orhan Düzgün tarafından kitap ve kırtasiye ödülü verilerek kutlamalar noktalandı?
HABER : S.ERDOĞAN



Akıl Küpü Kütüphaneleri YKS sınavı öncesi doldu taştı

ERÜ, Üniversiteleri sıralamasında ilk 500’de

7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı