KUZU: AĞIZLARINI AÇTIKLARINDA KARDEŞLİKTEN BAHSEDİYORLAR

KUZU: AĞIZLARINI AÇTIKLARINDA KARDEŞLİKTEN BAHSEDİYORLAR

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu üç günlük Kayseri ziyaretini Şıhlılar Derneği ziyareti ile sonlandırdı. Hemşerileri ile hasret gideren Kuzu, dernek binasında basın mensuplarının ülke gündemine dair sorularını da cevapla

Kayseri ziyaretinin son gününde Şıhlılar Derneğinde hemşerileriyle bir araya gelen Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, hasret giderdi. Kuzu dernek üyeleri ve misafirlerle tek tek tanışıp sohbet etti.
İlkokul Öğretmeni Halil Toker’in ise Kuzu’ya farklı bir sürprizi vardı. Toker, 5. Sınıfta oynadıkları bir piyes sonrası çektirdikleri fotoğrafı kendisine hediye etti.
Ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Burhan Kuzu, PKK, BDP arasında yaşanan kucaklaşma olaylarını da sert bir şekilde eleştirdi. Türkiye’de terörün partiler üstü kronik bir devlet meselesi olduğunu belirten Kuzu, “Terör meselesinin güvenlik boyutuyla çözülemeyeceği aşikardır. Öyle olsaydı dünyadaki tüm terör örgütlerinin sonu gelirdi. Tabi PKK’nın dünyadaki terör örgütleriyle çok farkı var. PKK dünyanın en kanlı ve acımasız örgütü. Bunun nedeni de PKK bir hak mücadelesi vermiyor. PKK  büyük devletlerin taşeronudur ve ne kadar para alırlarsa o kadar insan öldürüyor. Dolayısıyla bu terörü durdurmanın bir imkanı yok. Çünkü biz hükümet olarak on yıldır güneydoğuyla alakalı en demokratik adımları attık. En özgürlükçü yaklaşımları sergiledik. Bu nedenle de bazı kesimler tarafından eleştirilere maruz kaldık. Tüm bunlara rağmen terörde zerre kadar bir azalma olmadı. Bu bağlamda BDP’ye bakacak olursak, BDP, bizim bildiğimizi kendisi dağda göstermiştir. Terör örgütünden hiçbir farkları yok ve onların meclisteki uzantılarıdır. Ben bunu her yerde bin kez söyledim, bugün Kayseri’den bir kez daha söylüyorum. Adam gidip PKK ile dağda kucaklaşıyor. Bende buna karşılık dedim ki, git askerle kucaklaş. Başkanı olduğum karma komisyonuna gelen 780 dosya var, 580’i tek başına BDP’          ye ait.   Bu çizelgeye göre dedim ki bunlar suç makinesidir. Efendim suç makinası dedim diye beni mahkemeye vermişler. Kameralar karşısında bir kez daha söylüyorum, BDP suç makinesidir. ” dedi.
Terörün artış sebebinin Orta Doğu’daki yeni şekillenme olduğunu söyleyen Kuzu, Suriye meselesini ve hükümetin dış politikadaki hamlelerini de değerlendirdi. Kuzu, “yurtta sulh cihanda sulh kavramı, ben hiçbir şeye karışmam olarak anlarsak yanlış olur. Bu sözü söyleyen Atatürk bile daha sonra Hatay’ı ülke topraklarına kattı. Aksi taktirde bu söz bir temenni olarak kalır. Elbette barış isteriz ama karşı taraf barışı tanımıyorsa ne yapacağız. Efendim atamız böyle söyledi bizde buna uyacağız diyemeyiz ki. Dünya böyle çalışmıyor artık. Esat kesinlikle gidecek. Çünkü hiçbir zulüm payidar olamamıştır. Biz bu zulüm karşısında tepkisiz kalmamız durumunda Esat sonrası yönetim bize dirsek gösterirse büyük sorunlar yıllarca sürüp gider. Olaya böyle bakmak lazım. büyük devlet olmak öyle kolay değil, ben varım derseniz büyük devlet olursunuz.” şeklinde konuştu.


“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı