LİSE ÖĞRENCİLERİ

LİSE ÖĞRENCİLERİ

NNYÜ´DE MÜHENDİSLİK DENEYİMİ YAŞADI

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin depreme dayanıklı yapı tasarımı uygulamasına Üniversite adayı lise öğrencileri de yaptıkları köprü modellemeleriyle katıldılar.

NNYÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri Mühendislik Fakültesi Salonunda yapılan depreme dayanıklı yapı tasarımı uygulamasıyla teoride öğrendiklerini pratiğe aktarma fırsatı bulurken, lise öğrencileri de Üniversite ortamında farklı bir deneyim ve heyecan yaşadı. İlimizdeki Sema Yazar, Nuh Mehmet Baldöktü, Seyide Daloğlu Anadolu Liseleri ile Final Temel Lisesinde okuyan ve Üniversitelerin İnşaat Mühendisliği Bölümlerini tercih etmeyi planlayan öğrencilerin, daha önce NNYÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinin verdikleri bilgiler ve yönlendirmeleriyle hazırladıkları köprü modellemeleri de dayanıklılık testine tabi tutuldu. İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerin yaptıkları kafes köprülerin test sonucunda kendi ağırlıklarının iki yüz katı büyüklüğünde ağırlığı rahatlıkla taşıyabildikleri görüldü. Böylece, iyi bir mühendislik tasarımı ve uygun taşıyıcı sistem seçimi ile yapı malzemesinin ekonomik ve etkin bir şekilde kullanılabileceği gözlemlendi.

NNYÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin kontrolünde gerçekleştirilen uygulamada, İnşaat Mühendisliği Bölümü´nde okuyan genç inşaat mühendisi adayları hesap-tasarım, planlama, yapım, sunum ve fiziki test aşamalarını tecrübe etme imkânı buldular. Bir yarışma havasında oldukça eğlenceli geçen etkinlikte Üniversite adayı lise öğrencileri de Üniversite ortamında farklı bir deneyim yaşamış oldular.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor