LİSELİ GENÇ YÜREKLER

LİSELİ GENÇ YÜREKLER

?ENGELLİ SORUNLARI´NA DİKKAT ÇEKTİ...

Talas İlçesinde  eğitim  veren Şehit Nuri Aydın Sağır Anadolu Lisesi´nin genç yürekleri ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü´ nü vesile bilerek tertipledikleri etkinlikte engellilerin sorunlarına  ışık tutarak, toplumsal farkındalık  oluşturmaya çalıştılar? Etkinliğe  konuşmacı olarak davet edilen bedensel engelli Güven Çim herkesin birer engelli adayı olduğunu hatırlatarak engellilerin sorunlarına eğilmek ve çözüm üretmek için özel günlerin beklenmemesini, sürekli olarak  gündemde olması gerektiğini savundu?

Talas İlçesinde  eğitim  veren Şehit Nuri Aydın Sağır Anadolu Lisesi2nin genç yürekleri ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü´ nü vesile bilerek tertipledikleri etkinlikte engellilerin sorunlarına  ışık tutarak, toplumsal farkındalık  oluşturmaya çalıştılar?  Okul öğrencilerinden  Leyla Kılıç konuşmada hiç kimsenin  günülü olarak  engelli olmadığına dikkat çekerek  engellilere karşı duyarlı ve hassasiyet  içinde  olmamız gerektiğinin  altını çizerek  ?Engelli olmak hiç kimsenin tercihi değildir. Toplum olarak tüm insanları olduğu gibi kabullenmek, farklılıklara tahammül edebilmek ve insan olma felsefemizin gereğidir. Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve yaşam kalitelerinin artırılması çok önemlidir. Çünkü onlarda bu toplumun bir parçasıdır. Engelli bireyleri üreten ve kendine yeten bir hale getirebilmek temel amacımız olmalıdır. Bu amaçtan hareket ederek engelli bireylerin eğitimi bizler için çok eğitim alan bir engelli, üretici bir konuma gelecek ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilerek kendini gerçekleştirmiş olacaktır. Eğitim alan engelliler toplumla bütünleşme yolunda ilerleme göstermektedir. Toplumumuzda engellilerle ilgili çok fazla ön yargılar ve olumsuz tutumla gözlemlenmektedir. Bu önyargıların ve olumsuz tutumların çoğu engelli bireyleri tanımamaktan ve onlarla aynı ortamı paylaşmamaktan kaynaklanmaktadır. Oysaki bizler, yani normal insanlar onları anlamaya çalışsak ve onlarla biraz zaman geçirsek, bu önyargıların ve olumsuz tutumların birçoğunun yersiz ve anlamsız olduğu görülecektir Bizler şehit Nuri Aydın Sağır Anadolu Lisesi Okulu öğrencileri, öğretmenleri ve çalışanları olarak bu önyargıların ve olumsuz tutumların ortadan kalkması için devamlı toplumla bütünleşmeye çalışmalı ve sosyal ortamlarda engelli bireylerimizle bir araya gelmeli, engelli bireylerimizle olan sosyal aktivitelerimizi artırmalı ve onların kendilerine olan özgüven duygusu geliştirmeliyiz.? Değerlendirmesinde  bulundu?

Etkinliğe konuşmacı olarak davet edilen Güven Çim isimli engelli vatandaşta engelli sorunlarının  bütün  bir yıl boyu gündemde olması  gerektiğini vurgulayarak kendi hayatından örneklerle  engelli sorunlarını  dile getirerek şunları kaydetti?  ?21 yaşına kadar futbolla ve birçok spor dalıyla uğraştım. 21 yaşından sonra kaslarımı kaybetmeye başladım. 21 yaşın öncesi ve sonrası diye bir hayatım oldu. Şuan 33 yaşındayım ve 12 yıldır bu engelle mücadele etmeye çalışıyorum. Hem STK´larla hem de günlük yaşamda mücadele ediyorum. Asla unutmamalıyız ki, 40 yaşına da gelmiş olsanız, engelli adayı olduğunuzu asla unutmayın. Bu sadece engelliler haftasında değil, normal zamanlarda çalışmalar yapılması gerekiyor. Çünkü hepimiz engelli adayıyız. ?

HABER:  STJ. SERHAT  ÖLMEZ



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ