LİSTELER AÇIKLANDI

LİSTELER AÇIKLANDI

YANKILARI SÜRÜYOR

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlere adım adım yaklaşılırken önceki gün açıklanan milletvekili aday listelerinin yankıları sürüyor? Ak Parti´de mevcut vekillerin yeniden aday gösterilmesinin şaşkınlığı devam ederken, Chp liler Saadet Partisi adaylarının üst sıralarda yer bulmasından rahtsız görünüyorlar? Yusuf Halaçoğlu´nu liste dışı bırakan İyi Parti İl Teşkilatı Genel Başkan Akşener´i karşımla telaşına düştü? Saadet Partililer ise kendi listeleri varken Chp´den aday olan partililerinin davranışına mana vermeye çabalıyorlar? Mhp İl teşkilatında ise kurban kemenin huzuru var?

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlere adım adım yaklaşılırken önceki gün açıklanan milletvekili aday listeleri ortalığı toza ?dumana buladı? Günlerdir merakla kimlerin aday gösterileceğini bekleyen parti teşkilatları listelerdeki isimlerle yeni tartışmaların içine girdi?Mevcut milletvekillerini yeniden aday yaparak yoğun talep sonrası aday adaylarını küstürmemeye çalışan Ak Parti´de İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden´in dahi listede yer bulmamasının şaşaşkınlığı daha uzun süre devam edecek gibi görünüyor? 25 Mayıs´da adaylarını kamuoyuna tanıtacak olan Ak Parti işi riske atmamış görünse de sonuç başta vekil adayları olmak üzere herkese sürpriz oldu? Mevcut 7 milletvekilini aynen meclise göndermek isteyen Ak Parti´nin bu hedefi nasıl sonuç bulur bilinmez, lakin partililerin temayül yoklamasının dikkate alınmaması aday adayları başta Ak Kurmayları sarsmış görünüyor?

Ana Muhalefet Partisi Chp´de ise durum daha vahim. Saadet Partisi kontenjan adaylarının Chp listelerinde üst sıralarda yer bulması partilileri derinden yaralamışa benziyor. Trbazon ve Gaziantep´de bazı adayların adaylıktan çekilip istifa ettikleri haberleri gelirken Kayserli Chpliler listede ikinci sırada yer bulan ve kimsenin tanımadığı Ahmet Yıldız´a diş biliyor gibiler? Uzun yıllar partiye hizmet etmiş isimler ikinci sırada bir Saadetlinin olmasını kolay kabullenecek gibi de görünmüyorlar? Partililerin özellikle de kadınların merak ettiği bir diğer konuda Chp tüzüğünde yer alan kadın aday kontenjanın neden uygulanmadığı yönünde. Zira Chp Kayseri listesinde bir tek kadın aday yer almakta o da ilk beş aday arasına girememiş durumda?

Meclisteki 5 milletvekilinden biri olan ve kendisini meclise gönderen partisi Mhp´den istifa edip, İyi Partinin kuruluşunda büyük emek sarf eden Yusuf Halaçoğlu´nu liste dışı bırakan İyi Parti yöneticileri yaşananlara yorum yapmaktan kaçınırken, 25 Mayıs´ta ilimize gelecek olan Genel Başkan Meral Akşener´i karşımla telaşına düşmüş görünüyorlar? Öte yandan Halaçoğlu kendisine yapılanın bir vefasızlık olduğunu ifade eden cümlelerle partisine sitemlerini dile getirerek siyaset arenasının ne kadar kaygan bir düzlem olduğunun altını çizmeyi ihmal etmedi?

Siyasi yelpazede her daim çıkış noktalarının ?Milli Görüş´ geleneği olduğunu vurgulayarak yer alan ve Erbakan Hoca´nın öğretileri ile yol aldıklarını iddia eden Saadet Partisi´nde ise manalandırılacak çok şey varmış gibi görünüyor? Öncelikle kendi listeleri varken Chp listelerinde yer arayan parti büyüklerinin ?Amaca ulaşmak için her yol mübahtır? ruh hali ile hareket ederek uzun yıllar Genel Başkan Temel Karamollaoğlu´nu ?Madımak Katili? olarak gören Chp´den aday olmalarının Erbakan ilkeleri ile ne derece örtüştüğünü sorgulayıp manalandırmaya çalışan Saadet Partililer ; bir yandan da şimdi kendi listelerimize mi, yoksa Chp listelerindeki parti büyüklerimize mi oy vereceğiz kafa karışıklığını sonlandırmaya çalışıyorlar?

Mhp´de ise kurban keserek Allah´a şükretmenin dingin ruh hali dışa yansısa da, kamuoyu Kayseri kamuoyu tarafından çok iyi tanınmayan bu genç liste gerçekten başarı sağlar mı ? şeklindeki tedirginlikte içten içe partilileri düşündürüyor gibi?

Bütün bu tablo aday listelerinin belli olmasının ardından ortay çıkan resim olarak belirirken pek tabi asıl önemli olan Kayseri seçmenin düşüncesi olacak? Seçmen siyaset arenası aktörlerinin bu girişimlerini nasıl oylayacak?

HABER: C.ÜSTEN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı