LİTYUM İYON PİLLER ENERJİ KAPASİTESİNİ 3 KAT ARTIRDI

LİTYUM İYON PİLLER ENERJİ KAPASİTESİNİ 3 KAT ARTIRDI

Lityum iyon pillerin grafit anotlarının mucidi Faslı bilim adamı Rachid Yazami: "Lityum batarya teknolojisi şu andaki batarya teknolojileri içerisinde önemli bir yere sahip. Ancak en önemlisi güvenilirlik ve güvenlik. Bu teknoloji şu anda elektrikli araçl

Lityum iyon pillerin grafit anotlarının mucidi 66 yaşındaki Faslı bilim adamı Rachid Yazami, lityum iyon pil teknolojisinin enerji kapasitesini 3 kat artırdığını belirterek, özellikle taşınabilir sistemlerde vazgeçilmez olmasının öngörüldüğünü belirtti.

ASPİLSAN Enerji´nin davetlisi olarak geldiği Kayseri´de, açıklamalarda bulunan Yazami, batarya teknolojilerinin güvenliği ve enerji devamlılığı gibi konularda çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Yazami, lityum batarya teknolojisinin mevcut batarya teknolojileri içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek "Ancak en önemlisi güvenilirlik ve güvenlik. Bu teknoloji şu anda elektrikli araçlarda kullanılıyor." dedi.

Başlarda bataryanın depoladığı enerjinin kilovatsaatinin bin dolar olduğunu ancak artık çok ucuzladığını ifade eden Yazami, "Bu da onu ileride kullanılabilecek önemli batarya teknolojisi haline getiriyor. Bundan sonra özellikle taşınabilir sistemlerde, scooter, elektrikli araçlar gibi, vazgeçilmez olması öngörülüyor." diye konuştu.

Rachid Yazami, şunları kaydetti:

?Lityum iyon pil teknolojisi geçmişten günümüze kadar enerji kapasitesini 3 kat artırmış durumda. Üniversiteler ve çeşitli birimlerde halen araştırmalar yapılmakta. Çalışmalar sonucu yeni malzemelerin keşfedilmesiyle lityum sülfür, lityum hava, lityum metal gibi bazı teknolojiler de araştırılıyor ve geliştiriliyor. Lityum pil için bu araştırmalarla teknoloji daha da genişleyecek."

Lityum iyon pillerinin askeri uygulamalar dışında drone ve uzay sistemlerinde de kullanıldığını vurgulayan Yazami, lityum batarya teknolojisinin enerji depolama sistemlerinde en önde olduğunu ifade etti.

Yazami, ASPİLSAN´ın askeri teknolojiler için lityum piller ürettiğini ve Türkiye için çok önemli işler yaptığını da sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı