LOKANTA ÇALIŞANLARINA BELGE SINAVI

LOKANTA ÇALIŞANLARINA BELGE SINAVI

Lokanta sektöründe çalışan 24 kişi, ustalık belgesi almak için sınava girdi.

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse başkanlığında oluşturulan jüri, 24 kişiye uygulamalı sınav yaptı. Et ve sebze doğrayan, dönerlik et açan katılımcılara bazı yemeklerin yapılışı da soruldu.
Bir lokantada çalışan 22 yaşındaki Esma Vuruşaner de ustalık belgesi almak için yeteneğini ve becerisini ortaya koydu.
Sınav sonunda jürinin yaptığı değerlendirmede katılımcılardan 22'si ustalık belgesi almaya hak kazandı.
Oda Başkanı Köse, sektörde çalışanlara 2009 yılında belge zorunluluğu getirildiğini anımsatarak, ''Gıda sektörü birçok konuda hassasiyet gerektiriyor. Sunduğumuz hizmet, insan sağlığını direkt ilgilendirdiği için başta gıda ve iş yeri hijyeni olmak üzere sektör çalışanlarının yemek pişirme tekniklerini iyi bilmesi gerekiyor. Bu sınavı belirli aralıklarla tekrarlayarak sektör çalışanlarının tamamını belge sahibi yapacağız'' dedi.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı