LOKANTA VE CAFELER “AHİ DUASI” İLE YENİ BAŞLANGIÇ YAPTI

LOKANTA VE CAFELER “AHİ DUASI” İLE YENİ BAŞLANGIÇ YAPTI

“Bundan sonrası için daha dikkatli olmak kaydıyla işletmelerimizi yeniden açıyoruz”

Korona virüs tedbirleri kapsamında geçici olarak kapanan restoran ve kafelerin normalleşme süreci çerçevesinde yeniden hizmet vermeye başlaması dolayısıyla Lokantacılar ve Pastacılar Odası tarafından tertiplenen  ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın da iştirak ettiği etkinlikte konuşan Oda Başkanı Altan Aydemir; esnaf olarak temizlik ve hijyenin olmazsa olmazları olduklarını belirterek, “Bundan sonrası için daha dikkatli olmak kaydıyla işletmelerimizi yeniden açıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir restorandaki düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir ve Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan katıldı. Etkinlikte Korona virüs tedbirleri kapsamında geçici olarak kapanan restoran ve kafelerin normalleşme süreci çerçevesinde yeniden hizmet vermeye başlaması dolayısıyla Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Etkinliğin onur konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç; kurallara uyulması takdirde bu sürecin yeniden tekrarlanmayacağına dikkat çekerek"İhmale fırsat vermeden çalışmalıyız. İlçe belediyelerimiz ve odalarımızla işbirliği halinde yeni bir süreci başlattık. Akıllı şehir projesi bağlamında kuaför, berber, restoran, taksicilerimiz gibi tüm esnafımızı hem eğiteceğiz hem de kurallara uyup uymadığını değerlendireceğiz. Akıllı şehir projesiyle kurallara uyup uymayacağını bu sayede öğreneceğiz. Bu sayede güven ve huzur içerisinde oradaki hizmetten istifade edilecek." değerlendirmesinde  bulundu.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise konuşmasında Talas’ta bulunan 340 kafe ve lokantanın dezenfekte işlemini tamamladıklarını belirtip şunları söyledi. “3 aydan beri korona virüsle mücadelede Büyükşehir Belediyemizin rehberliğinde esnafımızın ve vatandaşlarımızın yanında olduk. Hijyen malzemelerinden maskesine kadar vatandaşlarımıza ulaştırdık. Kayseri’de vatandaşlarımız da gereken kurallara riayet ettiler. Talas’ta bulunan 340 cafe ve lokantamızı dezenfekte işlemlerimizi tamamladık. Ben esnafımıza sağlıklı, hayırlı işler diliyorum.” .

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir; Ahi Evran desturuyla büyümüş esnaflar olarak işletmeleri dualarla açtıklarını vurgulayarak  “16 Mart itibariyle işletmelerimiz yaklaşık 80 gündür kapalıydı. Cumhurbaşkanımızın açıklamaları sonrası bugün itibariyle işletmelerimiz yeniden açıldı. Zor bir süreçten geçtik, gerçekten çok sıkıntılı zamanlarımız oldu. Bizler Ahi Evran desturuyla büyümüş esnaflar olarak işletmelerimizi dualar ile açmak istedik. Ben bütün esnaflarıma hayırlı olsun, bol kazançları olsun diye dua ediyorum. Bizler esnaf olarak temizlik, hijyen zaten olmazsa olmazımız. Bundan sonrası için de daha dikkatli olmak kaydıyla işletmelerimiz yeniden açıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun.“ ifadesini kullandı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Büyükşehir KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı

Hüseyin Akay’ın acı günü

Bakan Kacır Cuma günü Kayserili işadamlarıyla buluşacak

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı

Başkan Büyükkılıç: "Kardeşlik şuurundan hiçbir zaman vazgeçmeyelim"