LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR

KENDİ MEYVE SEBZELERİNİ YETİŞTİRİYOR?

Lösemi hastalığı  ile çetin bir  mücadele veren  çocuklar, Büyükşehir Belediyesi´nin kendilerine tahsis ettiği doğal ürünler bahçesindeki alanda kendi meyve ve sebzelerini yetiştirme imkanı buluyor. Haftanın belirli günleri aileleriyle beraber bahçeye gelen çocuklar, hem emek verdikleri meyve ve sebzeleri toplamanın mutluluğunu yaşıyor hem de organik beslenme imkanı buluyor.

Anadolu Harikalar Diyarı yanındaki doğal ürünler bahçesindeki bir bölüm, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in talimatıyla LÖSEV Kayseri Şubesi´ne tahsis edildi.  Mayıs ayında bahçeye meyve sebze fidelerini diken lösemili çocuklar, olgunlaşan domates, salatalık, biber ve yeşil fasulye gibi ürünleri toplamaya başladı.

Haftanın belirli günleri aileleriyle beraber bahçeye gelen çocuklar, hem emek verdikleri meyve ve sebzeleri toplamanın mutluluğunu yaşıyor hem de organik beslenme imkanı buluyor.

Ayrıca bahçede yetişen ürünler, LÖSEV çatısı altındaki ailelere de ulaştırılıyor.  LÖSEV Kayseri Şubesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Arzu Çokeken konu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede  LÖSEV´in Ankara´da Lösemili Çocuklar Köyü bulunduğunu  hatırlatıp,  buradaki çocukların toprakla, tarımla uğraşırken nasıl mutlu olduklarını gözlemleme imkanı bulduklarını vurgulayarak ?Kayseri´deki kanser hastası çocukların da tarımla uğraşmaları için Büyükşehir Belediyesinden talepte bulunduk. Sağolsun  Büyükşehir  Belediye Başkanı Mustafa Çelik talebimize olumlu cevap vererek Anadolu Harikalar Diyarı yanındaki doğal ürünler bahçesindeki bir bölümünü bize tahsis ettiler. Mayıs ayından itibaren doğal ürünler bahçesindeki alana, lösemi hastası çocuklarla beraber meyve ve sebzeleri ektik.Ürünlerimizi yavaş yavaş toplamaya başladık. Çocuklar burada hoş ve keyifli vakit geçiriyor. Çocuklarımızın rehabilite olması için toprak ve tarım çok güzel bir yöntem. Ayrıca erişkin kanser hastalarımız da bizlere katılıyor. Kanser hastalığının sağlıklı beslenmeyle ilişkisi yüzde 30. Bu nedenle çocuklarımızın katkılı olmayan, zirai tarım ilaçlardan arındırılmış doğal ürünlerle beslenmeleri gerekiyor. Bu bahçe bu anlamda da çok anlamlı. Topladığımız ürünleri ailelerimize ulaştırıyoruz. Organik tarım yapıyoruz, organik tohumlar kullanılıyor, zirai tarım ilacı kullanmıyoruz. Organik üretim sertifikası bulunmayan hiç kimse burada tarım yapamıyor. Toprağımız ilaçsız olduğu için bereketli ve kirlenmemiş durumda. Ailelerimiz ve çocuklarımızla, keyifle, rahatlıkla topladığımız ürünleri tüketiyoruz." İfadesini  kullnadı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”