Lys 2017 Sınavı Başladı

Lys 2017 Sınavı Başladı

Adaylar Sosyal Bilimler Sınavı İle Start Verdi ?

Üniversiteli olmak için ter döken 1 milyon 72 bin 396 aday zorlu sürecin ikinci aşaması olan LYS sınavı Sosyal Bilimler gurubu derslerin sorularının cevaplanması ile start verdi? Bu yıl 81 il dışındaki sınav merkezlerine ilk kez 39 ilçedeki merkezlerin de eklendiği sınavın iki haftada tamamlanması hedeflenirken, bu yıl ilk kez ?açık uçlu soru´ uygulamasına geçildi?
Üniversite adayları için kritik sınavlardan bir tanesi olan LYS 2017, Sosyal Bilimler sınavı ile start verdi? İstediği üniversiteyi kazanmanın hayali ile uzun bir dönemdir çalışmalarını sürdüren binlerce öğrenci sıralarda ter dökerken veliler ise dualarla dışarıdan manevi destek sağlamaya çalıştılar?Adaylar İlk gün Tarih, Coğrafya, Felsefe Gurubu ve Din Kültürü sınav sorularını cevaplandırdılar?
Yurt genelinde toplam 1 milyon 72 bin 396 öğrenci LYS sınavına başvuru yaparken Ösym bu yıl 81 il dışındaki sınav merkezlerine ilk kez 39 ilçedeki merkezlerin de eklendiğini duyurdu?
Öte yandan bu yılki sınavın içerik ve müfredata uygunluk bakımından önceki yıllardan bir farkının bulunmadığı öğrenilirken, LYS´nin önceki senelerde olduğu gibi toplam 5 oturumda tamamlanacağı açıklandı?
Ösym Başkanlığı´ndan edinilen bilgiye göre bu yıl LYS´ler de ki tek yeniliğin öğrencilere ?Açık uçlu - Kısa cevaplı" soruların yönetilmesi olduğu vurgulanarak şöyle denildi "Her LYS oturumunda yani LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5´te üçer kısa cevaplı açık uçlu soru sorulacak. Adaylara LYS-1 oturumunda matematik alanından 3, LYS-2 oturumunda fizik, kimya ve biyoloji alanlarından birer tane olmak üzere toplam 3, LYS-3 oturumunda coğrafya alanından 1, Türk Dili ve Edebiyatı alanından 2, LYS-4 oturumunda tarih alanından 1, coğrafya alanından 1 ve felsefe alanından 1 olmak üzere toplam 3, LYS-5 oturumunda ilgili dilden 3 tane kısa cevaplı soru yöneltilecek. Açık uçlu sorular, testlerin sonlarında yer alacak."
Adaylar 11 Haziran Pazar Günü ise Matematik gurubu soruları cevaplayacaklar?. 17-18 Haziran tarihlerinde ise adaylar fen bilimleriyle ilgili LYS-2, yabancı dil sınavı LYS-5 ve LYS-3 edebiyat-coğrafya alanlarında ter dökecekler.
17 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan LYS 2 fen bilimleri sınavı saat 10.00´da başlayacak, 135 dakika sürecek. Aynı gün gerçekleştirilecek LYS 5 yabancı dil sınavı ise 14.30´da başlayacak ve 120 dakika sürecek. LYS 3 edebiyat-coğrafya sınavı ise 18 Haziran Pazar saat 10.00´da başlayacak ve 120 dakika sürecek.
İlimizde de üniversite kapılarını zorlayan öğrenciler şehir merkezindeki çeşitli okullarda ter döktüler?



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor