MACAR BÜYÜKELÇİ GABOR KİSS,

MACAR BÜYÜKELÇİ GABOR KİSS,

?KAYSERİ´NİN GELİŞMESİNİN BİRE BİR ŞAHİDİYİM?

 Uzun yılardır Macaristan´ın Ankara Büyükelçiliği görevini yürüten ve sık sık ilimizi ziyaret ederek iki ülke arasındaki ticaret hacminin gelişmesi için temaslarda bulunan Gabor Kiss bu kez veda ziyaretleri için ilimize geldi. Büyükelçi Kiss veda ziyaretleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Sanayi ve Ticaret Odası ile Kayseri Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret ederek vedalaştı. Konuk Büyükelçi Kiss ziyaretler sonrası yaptığı değerlendirmede dostlukların baki kalacağını vurgulayarak ?Kayseri´ye ilk kez 2012´de gelmiştim. O yıldan beri şehrin gelişmesini birebir gözlemliyorum. Dostlarımın bu şehri büyütüp geliştirdiğinin birebir şahidi benim? ifadesini kullandı.

Macaristan´ın Ankara Büyükelçiliği görevini devreden Gabor Kıss veda ziyaretleri kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa çelik´i ziyaret etti. Ziyarette görevler bitse de dostlukların baki kalacağı vurgulandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Macaristan´ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss´i Başkanlık girişinde karşıladı. Büyükelçi Gabor Kıss´in Başkan Mustafa Çelik´i ziyaretine Macaristan´ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz da katıldı.

Konuk Büyükelçiyi Kayseri´de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Çelik, ?Görevi süresince Sayın Büyükelçi ile Kayseri ve Macaristan´da görüştük. İkili ilişkilerin gelişmesindeki üstün gayretleri nedeniyle kendisine teşekkür ediyorum? değerlendirmesinde bulunup, ekonominin diplomasinin önünde geldiğini ifade ederek ?Ticari işbirlikleriyle güçlü diplomatik ilişkiler kurulabiliyor. Diplomasının daha güçlü olması için ticari işbirliklerinin yapılması amacıyla Büyükelçimiz önemli gayretler gösterdi. Bundan sonraki hayatında kendisine başarılar diliyoruz. Görevlerimiz bitse de dostluklarımız baki kalacak.? İfadesini kullandı.

Macar Büyükelçi Gabor Kiss veda ziyaretleri kapsamında Türk-Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz´la birlikte KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci´yi de ziyaret etti.

Macaristan Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ise, görev süresince, Macaristan ile Türkiye arasında ticari, ekonomik, kültür, eğitim ve sanat başta olmak üzere birçok alanda ikili ilişkileri geliştirmek için elinden gelen gayreti gösterdiğini belirterek, ev sahipliğinden dolayı Başkan Büyüksimitci´ye şükranlarını sundu.

Macar Büyükelçi Kiss veda turunun son durağında Kayseri Gazeteciler Cemiyeti´ne geldi? Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya tarafından karşılanıp ağırlanan Macar Büyükelçi Kayseri Medyasını kardeş şehir medyası ilan ederek Macaristan´a davet ederken; Cemiyet Başkanı Altınkaya´da ziyaretten duyduğu memnuniyeti , büyük elçinin gidişinden duyduğu hüznü dile getirdi? Ziyaretin sonunda karşılıklı hediyeler takdim edilerek ziyaret nihayetlendirilirken yıllara sari kalıcı dostlukların şekillendiği gözlerden kaçmadı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı