MACAR BÜYÜKELÇİ KAYSERİ´YE GELDİ?

MACAR BÜYÜKELÇİ KAYSERİ´YE GELDİ?

?KAYSERİ´Yİ MACARİSTAN´DA ÇOK İYİ TANITMAK İSTİYORUZ?


Macaristan´ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulunmak üzere ilimize geldi? Ziyaret turunun ilk durağında Vali Orhan Düzgün´ü ziyaret eden Macar Büyükelçi daha ilerleyen saatlerde Büyükşehir Belediyesi , Ticaret Odası , Erciyes Üniversitesi ve Kay- Grup´u ziyaret ederek iki ülke arasındaki ticaret hacmini geliştirmek ve yeni diyaloglar geliştirmenin yollarını aradı?
Macaristan´ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulunmak üzere ilimize geldi? İlimizdeki ziyaret turunun ilk durağında Türk?Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ve Ticaret Ataşesi Bence Batizi ile birlikte Valilik Makamına gelen Macar Büyükelçiyi Valilik girişinde karşılayan Vali Düzgün, ziyarette yaptığı konuşmada, Büyükelçi Kiss ve beraberindekileri Kayseri´de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Macar Büyükelçi Kiss´le diplomatik ilişkilerin ötesinde güzel bir dostluklarının olduğunu ifade eden Vali Düzgün, Gabor Kiss´in daha önce Kayseri´yi ziyaret ettiğini, kendisini de Ankara´da Macaristan Büyükelçiliğine bir ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlattı. Büyükelçi Kiss´in İstanbul Başkonsolosluğu görevinden beri Kayseri ile Macaristan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çok gayretli çalışmaları olduğunu belirten Vali Düzgün, Fahri Konsolos Osman Şahbaz´ın da ilişkilerin geliştirilmesine önemli katkılar sağladığına işaret etti.
Geçtiğimiz yıllarda Macaristan´ın Miskolc şehri ile Kayseri´nin kardeş şehir ilan edildiğini ve ilişkilerin daha da geliştiğini hatırlatan Vali Düzgün, ilişkilerin gelişmesi için candan katkılarından dolayı Büyükelçi Gabor Kiss´e teşekkür etti.
Büyükelçi Kiss ise Vali Düzgün´e nazik karşılamasından dolayı teşekkür ederek, ziyaretin karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi açısından önem taşıdığına işaret etti. ?Sadece tarihi akrabalıktan kaynaklanan münasebetlerimiz güçlü değil aynı zamanda modern dönemde stratejik bir müttefikliğimiz söz konusu? diyen Büyükelçi Kiss, tarihi anıların yaşatılması konusunda sürdükleri çabaları en iyi şekilde devam ettirdiklerini ifade ederek, TİKA ile bu konuda çok iyi bir işbirliklerinin olduğunu ve ümit ettikleri kadarıyla bu yılın içerisinde Kanuni Sultan Süleyman´ın iç organlarının defnedildiği türbenin yerini ortaya çıkaracaklarını belirtti?
Büyükelçi Kiss sözlerinin devamında , ?Macar ve Türk uzmanlar ortaklaşa çalışmaktalar ve kazı çalışmaları sürmekte. Uzmanların ve arkeologların Türbenin bulunmasıyla ilgili olumlu beklentileri var. Gül Baba Türbesi´de restore ediliyor. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanı´nın Macaristan ziyaretinde açılışının yapılmasını ümit etmekteyiz? ifadesini kullandı?
Kayseri ile ticari ve ekonomik ilişkilerde de çok büyük canlanma olduğunu memnuniyetle ifade etmek istediğini dile getiren Büyükelçi Kiss, Kayseri´de ısı yalıtım üzerine çalışan büyük bir firmanın Macaristan´da yaklaşık 40 milyon euroluk bir yatırım yapmayı düşündüğünü ve bu durumunda kendilerini sevindirdiğini kaydetti? Kayseri´nin bu sene kendileri için büyük önem arz ettiğini belirten Büyükelçi Kiss, Türkiye´nin en önemli sanayi ve ticaret kentlerinden birisi olan Kayseri´yi Macaristan´da iyi bir şekilde tanıtmak istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu: ?Mart ayında düzenlenecek olan Tarım Fuarına katılacağız. Mayıs ayı içerisinde yatırımları destekleyen bir program yapmayı amaçlıyoruz. Macaristan´da yatırımları teşvik amacıyla düzenlenecek bu program ve ne gibi teşvikler verilecek bu konuda Macaristan´da bunları Kayserili işadamlarına tanıtmak istiyoruz. Bunun için Macaristan´dan üst düzey bir heyetimiz gelecektir. Mart başında ise Sayın Valimizin destekleri ile büyük çaplı bir kültürel program düzenlemek istiyoruz.?
Vali Düzgün, Valilik Şeref Defterini de imzalayan Büyükelçi Kiss´e ziyareti anısına Kültepe´de çıkartılan tarihi eserlerden Asur Kralı´na ait meyve tabağının replikasını, Büyükelçi Kiss´te Vali Düzgün´e Macaristan´a özgü el yapımı seramik ile Budapeşte´nin figürünün yer aldığı plaket hediye etti.
Macaristan´ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kıss Kayseri ziyaret turunun ikinci durağında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarette ülkeler arası ilişkilerin geliştirilmesi yönünde görüş belirtildi. Macaristan´ın Ankara Büyükelçi Gabor Kıss´in Başkan Mustafa Çelik´i ziyaretine Macaristan´ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz da katıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, iki ülke arasındaki bu muhabbet ve sıcak ortamın devam etmesi temennisinde bulundu.
Büyükelçi Gabor Kıss, de bir yıl önce Kocasinan Belediye Başkanı iken ziyaret ettiği Başkan Çelik´ten etkilendiğini ifade ederek Büyükşehir´de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çelik´in teknolojiyi hizmetlere yansıtmasından dolayı bir yıl önce ´Bu teknolojiyi alkışlarım´ ifadelerini kullanan Büyükelçi Kıss, "Misafirperverliğiniz ve teknolojiye ilginiz beni çok etkilemişti. Aynı teknolojiyi buraya da taşımışsınız. O görüşmemiz benim için de ilham kaynağı oldu" değerlendirmesinde bulundu?
Kayseri ile Macaristan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için bazı fikirlerinin olduğunu ifade eden Konuk Büyükelçi, Kayseri´deki bir firmanın Kayseri´nin kardeş şehri olan Miskolc´da yatırım kararı aldığını ve 40 milyon avroluk bir yatırımın söz konusu olduğunu kaydetti.
Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretin ardından karşılıklı hediyeler takdim edilerek ziyaret noktalandı?
Macar Büyükelçi´nin Kayseri ziyaretlerinde üçüncü durak Kayseri Ticaret Odası Oldu? Ticaret Odası Başkan Vekili Celal Hasnalçacı ve Yönetim Kurulu Üyelerince karşılanan Macar Büyükelçi ve ona refakat eden Türk?Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ve Ticaret Ataşesi Bence Batizi burada da geleceğe yönelik projeler ve geliştirmek istedikleri ticari diyaloglar ve yeni diyalog alanları konusunda görüş alış verişinde bulundular?
Macaristan Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ve Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ziyaret turunun dördüncü durağında Erciyes Üniversitesi´ni ziyaret ettiler? İki ülke arasında ki ticari, ekonomik, eğitim, kültür, sanat ve ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla Kayseri´ye gelen heyeti Erciyes Üniversitesi´nde Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır ağırladı. Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede Erciyes Üniversitesi ile Macaristan´da bulunan üniversiteler arasında işbirliklerin artırılması konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
Vekil Rektör Çakır, heyetin Erciyes Üniversitesi´ne ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, Erciyes Üniversitesi´nin Dünya ve Türkiye´deki konumuna dikkat çekti.
Macaristan Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ise Erciyes Üniversitesi ile olan önceden yapılmış işbirliklerinin geliştirilmesi konusunda gerekli adımları her iki tarafında atması gerektiği vurgusunu yaparak, Macaristan´daki üniversitelerin eğitim düzeyleri hakkında bilgiler verdi?
Görüşme karşılıklı hediye takdiminin ardından son buldu.
Macar Büyükelçi ve beraberindeki heyet ziyaret turunun son durağında medya grubumuzu ziyaret edip, Kay ?Grup Genel Yayın Yönetmeni Veli Altınkaya´nın canlı yayın konuğu olarak günü noktaladılar?



Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği