MACAR BÜYÜKELÇİ KİSS KAYSERİ´DE?

MACAR BÜYÜKELÇİ KİSS KAYSERİ´DE?

?TÜRKİYE´Yİ AVRUPA´NIN KAPISI OLARAK GÖRÜYORUZ? ...

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunarak Macaristan ve Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirerek ticaret hacmi artırmanın yolarını aramak üzere ilimize gelen Macaristan´ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ziyaret turuna Kayseri Valiliği´nden başlayıp, Büyükşehir Belediyesi Ve Ticaret Odası ile devam etti? Valilik ziyaretinde yaptığı değerlendirmede Türkiye´yi Avrupa´nın kapısı olarak gördüklerini vurgulayan Konuk Büyükelçi Kiss "Bunu çok ciddi olarak düşünüyor ve söylüyorum. Geçtiğimiz 10 yıllarda Türkiye´nin eriştiği ekonomik, siyasi başarılarına saygı duyuyoruz." İfadesini kullandı?
gelen Macaristan´ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ziyaret turuna Kayseri Valiliği´nden başladı. Konuk Büyükelçi Kiss ve Macaristan´ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Vali Süleyman Kamçı´yı makamında ziyaret etti. Kamçı tarafından karşılanan büyükelçi, Valilik Şeref Defteri´ni imzaladı.
Büyükelçi Kiss, burada yaptığı konuşmada, Kayseri´ye ilk defa 2012´de geldiğini ve büyük bir gururla buraya fahri konsolosluklarını açtıklarını belirtip, İki ülke ilişkilerinin tarihi olmanın ötesinde günümüzde de yoğun ve aktif şekilde devam ettiğinin altını çizerek bu sıcak ilişkilerin sadece hükümetler seviyesinde değil, belediyeler arasında da üst düzeyde ilerlediğini vurguladı.
İlişkilerdeki üst düzey temas yoğunluğunun, Macaristan´ın Türkiye´ye duyduğu saygıyı gösterdiğine dikkati çeken büyükelçi Kiss, şunları kaydetti: "Türkiye, Avrupa´nın kapısı. Bunu çok ciddi olarak düşünüyor ve söylüyorum. Geçtiğimiz 10 yıllarda Türkiye´nin eriştiği ekonomik, siyasi başarılarına saygı duyuyoruz. Yüksek düzeyli Strateji İşbirliği Konseyi Toplantısı kapsamında Başbakanımız Ankara´ya resmi bir ziyaret yapacak. Ekim ayı içerisinde de Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı Budapeşte´ye bekliyoruz. İki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğinin daha da güçlendirilmesi için gerekli irade mevcut. Bunun en güzel göstergelerinden biri de ekonomik ilişkilerin daha da yoğunlaşması."
Vali Kamçı´ da tarihten günümüze iki ülke arasında sıkı ilişkiler olduğunu hatırlatıp, Macaristan´la her alanda iyi ilişkiler kurulduğuna dikkat çekerek "Osmanlı Devleti´nden itibaren Macaristan´la iyi ilişkilerimiz oldu. Bugün de Macaristan´la iyi ilişkiler içerisinde olmaya devam ediyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimizin yetkilileri bu konuda hassas davranıyorlar. Amacımız, mevcut ekonomik iş birliklerini daha da artırmaktır. Sayın Büyükelçinin bu yönde çalışmaları var. Biz de Kayseri olarak kendilerine her zaman destek vermeye hazırız." diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Gabor Kiss, Süleyman Kamçı´ya, tanınmış Macar seramik ustalarının imzaları bulunan el yapımı vazo hediye etti, Vali Kamçı da Kiss´e, Kültepe Höyüğü kazılarında ortaya çıkarılan çanak kaselerin replikasından takdim etti.
Valilik ziyaretinin ardından Macar Büyükelçi Kiss ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i de makamında ziyaret etti. Büyükelçi Kiss, Kayseri´ye gelmekten her zaman büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Kayseri ve Macaristan arasındaki ekonomik iş birliğini daha da artırmak istediklerini bir kez de burada tekrarladı? Kayseri ile kardeş şehri olan Miskolc´un belediye başkanının selamlarını da getirdiğini söyleyen Gabor Kiss, "Miskolc Belediye Başkanımız bir an evvel sizinle görüşmek ve tanışmak istediğini söyledi. Sizi Macaristan´a bekliyorlar. Kardeş şehir ilişkisinin daha da güçlenmesini istiyorlar." şeklinde konuştu.
Çelik de kardeş şehir Miskolc´un davetine bu yıl yaz sezonunda karşılık vermeyi düşündüklerini belirtti. 2016 yılının çok yoğun geçtiğini kaydeden Mustafa Çelik, "Belediyemiz yoğun bir yatırım dönemi geçirdi. Ülke genelinde birtakım olumsuz olaylar yaşadık ama hamdolsun hiçbir sıkıntı olmadan başarıyla 2016´yı geride bıraktık. Bu yıl da hepsi Türkiye´de örnek olacak yeni projeler hazırladık ve çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, büyükelçi Kiss´in yeni projelerle ilgili soruları üzerine, 2017´de yapacakları bazı yatırımlar hakkında da bilgi verdi.
Başkan Çelik, Macar Büyükelçi´nin yeni projelerle ilgili soruları üzerine 2017´de yapacakları bazı yatırımlar hakkında bilgi verdi. Konuk Büyükelçi özellikle Beydeğirmeni Organize Besi Bölgesi projesiyle yakından ilgilenerek beraber çalışma isteklerini dile getirdi.
Ziyarette ayrıca Büyükelçi Kiss ve Başkan Çelik birbirlerine karşılıklı hediyeler takdim etti.
Macaristan´ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ziyaret turunun üçüncü durağında Kayseri Ticaret Odasında idi? Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz tarafından karşılanan Macar heyet ve Kto kurmayları mevcut ticaret hacminin yukarılara çekilmesi için neler yapılması gerektiğini masaya yatırıp derinlemesine irdelediler?
Macar Büyükelçi medya gurubumuzu da ziyaret ederek canlı yayında Genel Yayın Yönetmenimiz Veli Altınkaya´nın sorularını cevapladı?

HABER : C.ÜSTEN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi