MACAR HEYET GEZİYE NOKTAYI ZİRVEDE KOYDU

MACAR HEYET GEZİYE NOKTAYI ZİRVEDE KOYDU

Kayseri`nin kardeş şehri olan Macaristan`ın Miskolc şehrinden gelen heyet ilimizden ayrıldı. Miskolc heyeti Harikalar Diyarı`nı ardındansa Erciyes`i gezerek Büyükşehir Belediyesi`nin iki önemli projesini görme fırsatı buldu.

Miskolc Belediye Başkanı Akos Kriza, Miskolc Üniversitesi Rektörü Andras Torma, Sanayi -Ticaret Odası Başkanı Tamas Bihall ve heyette bulunan diğer misafirler akşam yemeğini Harikalar Diyarı`nda yediler.

                 Yemek öncesi Harikalar Diyarı`nı gezen heyete Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Ali Üstünel, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Macaristan`ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz eşlik etti. Macar heyet öncelikle Hayvanat Bahçesini gezdi.

                Hayvanat Bahçesinden Buz Pistine, buradan da Mazaka Land Eğlence Parkına geçen Macar heyette yer alanlar Harikalar Diyarı`ndan etkilendiklerini dile getirdiler. Miskolc Belediye Başkanı Akos Kriza Eğlence Parkı`nda dijital göstergeli boks makinasına yumruk atarak gücünü ölçtü.

                Macar misafirler daha sonra dönme dolaba binerek Harikalar Diyarı ve Kayseri`yi yukardan izlediler. Harikalar Diyarı`nın maskotu olan Boddilerle de yakından ilgilenen Macar heyet yemek için Sukaypark gülünün ortasındaki adaya geçti. Macar misafirleri burada Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın karşıladı.

                Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Sukaypark Adasına gelerek Macar heyet onuruna verilen yemeğe katıldı. Başkan Özhaseki yine özellikle çocukların yakın ilgisiyle karşılaştı ve bu ilgiye aynı sıcaklıkla cevap verdi.

                Sukaypark Adasında verilen yemeğin ardından Macar misafirler Buz Pistine geçtiler. Burada Miskolc Belediye Başkanı Akoz Kriza ile Miskolc Üniversitesi Rektörü Andras Torma da buz pateni yaptı. Gecenin sonunda Kayseri ziyaretinden çok memnun kaldıklarını ifade eden Miskolc Belediye Başkanı Kriza, Başkan Özhaseki`ye memnuniyetlerini belirtti ve Başkan`ı Macaristan`a davet etti.

                Macar heyet üç günlük Kayseri gezisine noktayı Erciyes`te koydu. Kayseri`deki son günlerinde Erciyes`i gezen Macar misafirleri Erciyes A.Ş. Genel Sekreteri Yücel İkiler karşıladı. Erciyes`in temiz havasını soluyan, eşsiz manzarasını görme şansı bulan Macar misafirler gondola da bindi.            

                Kayseri ve Erciyes ile ilgili görüşlerini açıklayan Miskolc Belediye Başkanı Akos Kriza, Kayseri`den ve Kayseri`de belediye tarafından yapılan projelerden çok etkilendiğini belirtti. Dün gördükleri Harikalar Diyarı`nda farklı etkinliklerin bir arada olmasını çok güzel bulduğunu ifade eden Kriza, Avrupa`da bu tür bir mekan görmediğini belirtti. Erciyes`ten çok etkilendiğini de vurgulayan Başkan Kriza Erciyes`in çok yakında dünya sıralamasındaki yerini alacağını belirtti. Kriza en yakın zamanda Kayseri`ye tekrar gelerek Erciyes`te kayak yapmak istediğini de dile getirdi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”