MADDE BAĞIMLILIĞININ YOK ETMENİN YOLU

MADDE BAĞIMLILIĞININ YOK ETMENİN YOLU

AİLE İÇİ İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRMEKTEN GEÇİYOR?

İstatitiki veriler gösteriyor ki dünyada ve ülkemizde alkol ve uyuşturucu madde kullanım ornaları hızla artmakta.Maddeye başlama yaşı ise her geçen gün düşmektedir. Peki toplumsal yapıları derinden yaralayan ve izleri kuşakları boyu yok edilemeyen bu hazin tablo karşısında nasıl hareket etmeliyiz, neler yapmalıyız... Bu sorulara cevap alabilmek ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bu karanlık dehlizler düşmesini engellemek için neler yapmamız gerektiği konusunda uzmanların önerdiği yöntemle bir kez daha sarsıldık... Zira uzmanların önerdiği yöntem hem çok basit, hemde çok zordu...
Kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını yok eden, insanı insan olmaktan çıkaran uyuşturucu maddelerle mücadele etmek, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı bu maddelerden korumak ancak iyi bir koruyucu halk sağlığı yaklaşımıyla olabilecektir diyerek söze başlayan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları ülkemizde madde bağımlılığı yaş ortalamasının gittikçe düşmeye başladığına dikkat çekip "Özellikle gençlerin uyuşturucu maddelere olan ilgisi gün geçtikçe artıyor. Bu nedenle çeşitli yasalar çıksa da bunu önlemek yine kişinin kendisine ve ailesine düşüyor" ifadelerini kullanarak bağımlılığı önlmede de, kurtulmada da ilk adımın kişinin kendi beyinide başladığına vurgu yapıyorlar?
Bağımlılık süresinin kullanıma ve kişiye göre değişiklik arzettiğini belirten uzmanlar bağımlılığa giden karanlık yol için bir kaç kez kullanmanın yeterli olabileceği gibi bazı maddeler için ise haftalar ya da aylar gerekebileceğinin altını çizerek; bu durumun kişiye göre değişkenlik gösterebilecğini vurgulayıp " Bazı kişiler bağımlılığa daha yatkındır.Bu kişiler çok çabuk bağımlı olabilirken bazı insanlar da bu durum uzun zaman alabilir" değerlendirmesinde bulunuyorlar?
Madde bağımlılığına başlamanın biyolojik, çevresel ve ruhsal etkenlerden kaynaklandığına da dikkat çeken uzmanlar madde kullanımının merak ve ruhsal problemlerden kaynaklandığını dile getirerek? Çevrede madde kullanımı kişilerde merakla olabilir ve bu madde kullanımına bir yönelme yapabilir.Bazen insanlar ruhsal sıkıntılarını çözmek için sağlıklı olmayan yöntemler tercih edip, uyuşturucu maddeler kullanabilirler" şeklinde konuşuyorlar?
Madde bağımlılığı tedavisinde ailenin rolünün çok önemli olduğuna da vurgu yapan uzmanlara göre ailelerin çocuğunu bilmesinin ve tanımasının özellikle erken başlayan dönemlerde onunla yakın şekilde iletişim kurabilmesinin önemli olduğunu altını kalın çzigilerle çizip ?Ailenin çocuğunun yaşamından haberdar olması, madde bağımlılığını engellemek de önemli bir faktördür. Ailelere özellikle tedavi sürecinde ve tedavi sonrasında çocuğu takip etmeleri önemli bir görevdir? diyerek aslında sorunu çözmedeki en etkili yöntemin aile içi iletişim olduğunu hatırlatarak anne babalara eğitim yılının başında çocuklarınızla güçlü iletişim kurun çağrısı yapıyorlar?



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ