MAKEDON SANATÇIDAN

MAKEDON SANATÇIDAN

İLAHİ ESİNTİSİ

Büyükşehir Belediyesi´nin Kurşunlu Otoparkı ve Mimarsinan Parkı´nda kurduğu Ramazan Sokağı´nın ilk sanatçı konuğu Makedonya´nın başkenti Üsküp´ten gelen Mesut Kurtis oldu. Sanatçı, farklı ülkelerden, farklı dillerde eserler seslendirdi.

Ramazan Sokağı´nda Kayserililerle bir araya gelen Makedon Sanatçı Mesut Kurtis sahneye Türk Bayrağı ve Filistin Bayrağı ile birlikte çıktı. Kayseri´de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Sanatçı, ?Türkiye´ye gelince kendimizi yabancı hissetmiyoruz? dedi. Filistin´de yaşananların herkesin içini acıttığını dile getiren Mesut Kurtis, yaşadıklarımıza rağmen güçlü olmamız gerektiğini vurguladı.

Makedon Sanatçı daha sonra farklı dillerde, farklı ülkelerden eserler seslendirdi. Konser sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Mesut Kurtis´e teşekkür ederek çiçek verdi.

HER GÜN 17.00´DE AÇILACAK

Ramazan Sokağı´nda geçen yıllarda olduğu gibi yine birbirinden güzel etkinlikler yapılıyor. Ramazan´a özgü tatlar, Ramazan´ın ruhuna uygun kitapların bulunduğu Ramazan Sokağı´nda geçmişimizden esintiler sunan el sanatlarımız da yer alıyor.

Her gün saat 17.00´de açılacak olan Ramazan Sokağı gece 01.00´e kadar hizmet verecek. İftardan sonra çocuklar için oyunlar, tiyatrolar, ödüllü yarışmalar yapılacak. Teravih namazı sonrası ise her gün tanınmış farklı bir ismin konuk olacağı dinleti ve söyleşi programları olacak.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi