MAKEDONYA BAŞBAKANI KAYSERİ'DE

MAKEDONYA BAŞBAKANI KAYSERİ'DE

Makedonya Başbakanı Kayseri’de -Gruevski: ''Türkiye ile dostluğumuz devam ediyor ve bu dostluğu ekonomik ilişkilerde de sürdürmek istiyoruz.'' -''Türkiye'de 7 şehri gezip, 6'sında ekonomik forumlar düzenleyeceğiz.

- Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, ''Kardeş ülke Türkiye ile sosyal alandaki ilişkilerimizi, ekonomi alanında da geliştirmek istiyoruz'' dedi.

      Türkiye ile Makedonya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla, Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GESİAD) davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Gruevski, Kayseri Organize Sanayi Bölgesindeki Boydak Holding'i ziyaret etti. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve yöneticilerle görüşen Gruevski ve beraberindekiler, Boydak'tan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

      Ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Gruevski, Türkiye ile Makedonya'nın geçmişten gelen bir dostluğu bulunduğunu, bu dostluğu ekonomik alanda da geliştirmek istediklerini bildirdi.

      Gruevski, şunları söyledi:

     ''Makedonya'ya yatırım konusunda Kayseri'de bir sunumumuz olacak. Her zaman Makedonya'nın yanında olup destekleyen Türkiye'de olmaktan çok mutluyuz. Türkiye ile dostluğumuz devam ediyor ve bu dostluğu ekonomik ilişkilerde de sürdürmek istiyoruz. Türkiye'de 7 şehri gezip, 6'sında ekonomik forumlar düzenleyeceğiz. Ankara'da ise siyasi görüşmelerimiz olacak. Arkadaşım Türkiye Başbakanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'la görüşeceğim. Yoğun bir programımız var, ama bunları zevkle yapıyoruz. Boydak Holding yöneticileriyle görüşmekten oldukça memnun kaldım. Şirketin Makedonya'da bazı satış yerleri var. Bu ziyaretle, Makedonya ve Kayseri arasındaki ilişkileri daha da geliştireceğimizi düşünüyorum.''

      Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak da, Makedonya Başbakanı Gruevski ve beraberindekileri ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, ''Siyasi alandaki güzel gelişmelerin, ekonomik alanda da devam etmesini arzu ediyoruz'' dedi.

      Makedonya Başbakanı Gruevski'nin Türkiye ziyaretine, Başbakan Yardımcısı Vladimir Peshevski ile Devlet Bakanları Hadi Nezir ve Vele Samak da katılıyor.Makedonya-Türkiye Ticaret ve Yatırım Forumu -Makedonya Başbakanı Gruevski: -''Makedonya, Türk iş dünyasının Avrupa'ya açılan kapısı olabilir'' -Makedonya Devlet Bakanı Nezir: ''Bizim vatanımız, Makedonya, ama ana vatanımız Türkiye. Makedonya'yı sizlerin yardımlarıyla daha da kalkındıracağız''

- Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, ülkesinin Türk iş dünyasının Avrupa'ya açılan kapısı olabileceğini söyledi.

      Gruevski, Genç Sanayisi ve İşadamları Derneği'nin organizasyonu ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) ev sahipliğinde düzenlenen ''Makedonya-Türkiye Ticaret ve Yatırım Forumu''na katıldı. Gruevski, forumda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Makedonya arasında geçmişi tarihe dayanan bir dostluk bulunduğunu ve bu dostluğu başta ekonomi olmak üzere her alanda daha da pekiştirmek istediklerini bildirdi.

      Gruevski, Makedonya devletinin yatırımcılara birçok avantajlar sunduğunu ve bu avantajlardan yararlanan çok uluslu ya da uluslararası bazı firma ve şirketlerin, ülkelerine gelip yatırım yaptıklarını ifade ederek, ''Devlet ve hükümet olarak sunduğumuz bu avantajlardan çok daha fazla Türk şirketlerinin yararlanmasını istiyoruz. Bu ziyaretimiz sırasında, ikili ekonomik işbirliği ile birlikte, Türk şirketlerinin ve yatırımcılarının, ülkemize gelerek yatırım yapma imkanlarını da ele alacağız. Yatırım için sizleri Makedonya'ya davet ediyoruz. Makedonya, Türk iş dünyasının Avrupa'ya açılan kapısı olabilir'' diye konuştu.

     

     -''Gelin yatırım yapın''-

    

     Forumda konuşan Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir de, hali hazırda bazı Türk firmalarının Makedonya'da yatırımları bulunduğunu, ama çok daha fazla Türk işadamının Makedonya'ya gelerek yatırım yapmasını arzuladıklarını kaydetti.

      Nezir, ''Gelin Makedonya'ya yatırım yapın. Vatanımız Makedonya, ama ana vatanımız Türkiye. Makedonya'yı sizlerin yardımıyla daha da kalkındıracağız'' dedi.

      Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ile birlikte Türkiye'ye gelen Makedonya Devlet Bakanı Vele Samak ise, 2009'daki küresel ekonomik krizden bazı Avrupa Birliği ülkeleri, Türkiye ve bazı Doğu Avrupa ülkelerinin sağlam çıktığını ve son dönemlerde de gelişme gösterdiğini ifade ederek, Türkiye gibi Makedonya'nın nüfusunun da genç olduğunu belirtti.

      Samak, ''Devlet olarak bütçemizin büyük bir bölümünü, genç nüfusumuzu eğitmek için ayırıyoruz. Eğitimde de endüstri ve teknoloji ağırlıklı bir yapı var. Bu genç işgücü, aynı zamanda hem Türkçe hem de İngilizce biliyor. Bu gençler sizi Avrupa'ya taşıyacaktır'' diye konuştu.

      Makedonya'nın yatırımcılar için çok cazip koşullar oluşturduğunu ve bunlardan birisinin de ucuz işgücü olduğunu vurgulayan Samak, ''Ucuz işçilik için Çin'e kadar gitmenize gerek yok. Makedonya'da da işçi maliyetleri Çin düzeyinde. Ayrıca son 3 seçim gösterdi ki, Makedonya'da siyaset stabil bir durumda. Bu da yabancı yatırımcılara güven veriyor. Son dönemlerde bazı Avrupa ülkelerinde görülen çalkantılı durumlar, Makedonya'da yaşanmadı'' dedi.

      Foruma, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski'nin yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Vladimir Peshevski, Devlet Bakanları Hadi Nezir ve Vele Samak, TUSCON Başkan Yardımcısı Doğan Kaynak, GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş, Kayserili sanayici ve işadamları katılırken, toplantı sonunda hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

 



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"