MAKİNA MÜHENDİSLERİ İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

MAKİNA MÜHENDİSLERİ İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

AKSOY: ?KIYIDAŞ ÜLKELERLE DİPLOMASİYİ GELİŞTİRMELİYİZ?

Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesinin geleneksel iftar yemeği oda üyesi Makine Mühendislerini aynı sofra etrafında bir araya getirdi? Etkinlikte katılımcılara seslenen Şube Başkanı Akif Aksoy ?Türkiye´nin enerji çıkarlarını koruyabilmesi ve bölgede etkin bir rol oynayabilmesi için kıyıdaş ülkelerle diplomasi ayağını geliştirmesi gerekmektedir? değerlendirmesinde bulundu?

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şubesinin geleneksel iftar yemeği oda üyesi Makine Mühendislerini aynı sofra etrafında bir araya getirdi? MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Serkan Tok, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya´nın da iştirak ettiği etkinliği vesile bilip hasret gideren Makine Mühendisleri uzun uzun sohbet etme fırsatı yakalarken iftar sonrası katılıcılara seslenen Şube Başkanı Akif Aksoy sözlerine oda faaliyetlerini anlatarak başlayıp, ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunarak devam ettirdi? "2019 yılı itibariyle yaklaşık 3 bin kayıtlı üyemizle hizmetlerimize devam etmekteyiz. Meslek odaları üyeleriyle vardır ve var olacaktır. Bu kapsamda birlikteliğimiz için birbirimize destek olma geleneğini her daim sürdürmeliyiz. Her fırsatta birlik olacağız kalben, madden ve manen. Oda olarak eğitimlerimiz devam etmektedir. 2019 yılında Kayseri Ticaret Odası ile beraber imzalamış olduğumuz İş Makineleri Protokolü kapsamında iş makineleri tespitleri odamız tarafından yapılmaktadır. Şube etkinlik alanlarında eğitimlerimiz ve mesleki yeterlilik kapsamında kaynakçı, köprülü vinç ve asansör sınavları yapılmaktadır. 2019 yılı başı itibariyle şube ve temsilcilikleri olarak yaklaşık 6 bin 500 olan asansör periyodik kontrol sayımız 2019 yılı itibariyle 9 bin 500 civarına çıkmıştır. Türkiye en kısa sürede bölgedeki etkisiz tutumunu bırakmalı ve sahada söz sahibi aktörlerden biri haline gelmelidir. Türkiye de AB ülkeleri gibi doğalgazda Rusya´ya bağımlı haldedir. Türkiye birkaç yatakta doğalgaz keşfettiğinde Rusya´ya olan bağlılığından kurtulacak, böylece Türkiye ekonomisinin en büyük sorunu olan cari açığın kapanması ve mali anlamda ülkenin rahatlaması için fırsat oluşacaktır. Türkiye´nin enerji çıkarlarını koruyabilmesi ve bölgede etkin bir rol oynayabilmesi için kıyıdaş ülkelerle diplomasi ayağını geliştirmesi gerekmektedir. Diğer ülkelerle bunu siyasi ve diplomatik yöntemlerle çözmeye çalışmalı, Doğu Akdeniz coğrafyasındaki etkin rolünü biran önce almalıdır"

Kendisi de üye listesinde yer alan Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Millet Vekili İsmail Özdemir´de yaptığı konuşmada Kayseri´ye kamu yatırımlarının yapılması aynı zamanda da diğer teşvik konularından şehrimizin pay alabilmesi için gayret içerisinde olduklarının altını çizerek şöyle konuştu? ?Geride bıraktığımız ay Kayseri Milletvekilleri olarak hiçbir siyasi ayrım yapmaksızın yine Ticaret Odamızın, Sanayi Odamızın, Organize Sanayi Bölgemizin ve Ticaret Borsamızın ev sahipliğinde Ankara´da gerçekleşen toplantıda Kayseri ile alakalı neler yapılabilir? Şehrimizin potansiyelini geliştirme noktasında biz siyasilere düşen sorumluluklar nelerdir? Bunu da hiçbir endişeye mahal vermeden son derece kapsayıcı bir şekilde ele alacağız. Açıkça niyetimizi beyan ettik ve başta ikmal ve lojistik olmak üzere Kayseri´ye kamu yatırımlarının yapılması aynı zamanda da diğer teşvik konularından şehrimizin pay alarak sanayisinin, endüstrisinin, tarımının hatta turizminin geliştirilmesiyle alakalı bundan sonra ki süreç içerisinde birlik ve içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. ?

HABER: C.ÜSTEN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı