MAKİNE MÜHENDİSLERİ TEK LİSTE İLE SEÇİME GİTTİ

MAKİNE MÜHENDİSLERİ TEK LİSTE İLE SEÇİME GİTTİ

ERSİN FENER GÜVEN TAZELEDİ

Makine  Mühendisleri Odası  14.Genel Kurulu yapıldı. Tek listenin olduğu genel kurulda mevcut Başkan Ersin Fener yeniden güven tazeledi. Yerli otomobille ilgili açıklama yapan Fener Kayseri´nin bu işe talip olduğunu belirtti.

İlk gün konuşmaların yapıldığı genel kurulda üyeler oy kullanma işlemini tamamladı.

Oy kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan mevcut Başkan Ersin Fener, tüzük gereği 2 yılda bir genel kurul gerçekleştirdiklerini belirtti. Üyelerin kendisine gösterdiği teveccühten memnun olduğunu belirten Fener, yerli otomobille ilgilide açıklamalarda bulunarak şöyle konuştu:

?Tüzüğümüz gereği 2 yılda bir genel kurulumuzu  gerçekleştiriyoruz. Bugün de seçimimiz var. Sabahın erken saatleri de olsa üyelerimizin yoğun bir teveccühü var. Üyelerimizin geneline yakın katılım olacağını düşünüyoruz. 2854 üyesi olan bir meslek yapısının seçimi, oluşturduğumuz birliktelikle meslekte birliktelik ve ilimizde meslektaşlarımız arasında hakikaten güzel bir dayanışma var bunun yansıması daha. Bu dönem içerisinde tek liste olarak kendisini gösterdi. Burada göstermiş olduğumuz birlikteliği 14 faaliyet dönemi içerisinde de yansıyacak başarılı bir dönem geçireceğimizi umut ediyoruz. Ülkemizde biliyorsunuz son zamanlarda çok ciddi bir problemler, sıkıntılar var. Bu sıkıntıların çözümü noktasında üzerimize düşen çok ciddi sorumluluklar var. Meslek yapısı olarak da bu problemlerin çözülmesinde özellikle bizim uzmanlık alanlarımız noktasında gayret ve emek sarf edeceğiz. Umut ediyorum ki genel kurulumuzu ve seçimimiz hayırlı olacak güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz. Yerli otomobille ilgili Kayseri odaklı konuşmam gerekiyor. Türkiye´de bugün için ihtiyaç değil yerli otomobil. Biz Türkiye olarak sanayileşmede katma değer öğretiminde teknoloji üretiminde ciddi sıkıntılar yaşıyoruz, bu noktada bize aşırı sorumluluklar düşüyor. Biz Türkiye´nin en etkin STK´sı olarak yaklaşık 120 bin üyesi ile bu ve benzeri yatırımların olmazsa olmazı olduğunu düşünüyoruz Tabii ki gerek devlet eliyle yapılanması gerek özel yatırımcının bu işe dahil edilmesi memnuniyet verici. Bunun başarılı olacağını düşünüyoruz, ama yatırımlarının özellikle iç kesimlerde artık standart olan illerde Kocaeli, Bursa gibi ileri değil daha çok Anadolu´nun kalbine doğru şekillenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada Kayseri´nin buna talip olduğunu biliyorum ihtiyacı olduğunu biliyorum. Bu yükün altından kalkabileceğinizi ben şahsen düşünüyorum ama, burada sanki bir hata yapıldı, bizim altyapımız vardı. Dizel ve benzinli araçlarla direk hibrit araç yatırımı bize yavaşlatabilir diye düşünüyorum. Elbette ki sonraki süreç içerisinde benzer yatırımlarda genişletilebilir ama, olumlu görüyorum.?

Yapılan genel kurulun ardından mevcut Başkan Ersin Fener yeniden güven tazeledi. Fener´in yönetimi kurulu şu isimlerden oluştu.  Ersin Fener, Cengiz Leblebici, Akif Aksoy, Halil İbrahim Cıngıllıoğlu, Nuh Tombak, Serdal Kara, Cem Murat.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı