MALTA BÜYÜKELÇİSİ KAYSO’DA

MALTA BÜYÜKELÇİSİ KAYSO’DA

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTÇİ MALTA BÜYÜKELÇİSİ CUTAJAR’I AĞIRLADI

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci Malta Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Theresa Cutajar’ı makamında ağırlayarak iki ülke ilişkileri merkezli bir süre sohbet etti.

Malta Büyükelçisini Kayseri Sanayi Odası’nda ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Malta ile diplomatik ilişkilerimizin 1967 yılına dayandığını belirterek, bu ilişkilerin son yıllarda giderek arttığını, bunun da kendilerini hem ekonomik hem de ticari anlamda memnun ettiğini kaydetti.

 Kayseri ile Malta Cumhuriyeti arasındaki dış ticaret verilerini değerlendiren Başkan Büyüksimitci, “2020 yılında Odamız üyesi 16 firma tarafından Malta’ya 2,5 milyon dolara yakın ihracat gerçekleştirdik. İhracat kalemlerimizin ilk üç sırasında, mobilya, elektrikli ev aletleri ve demir-çelikten mamul eşyalar var. Bunun yanı sıra çok az bir miktarda ithalatımız var. Pandemi sürecinin sona ermesi ile birlikte, bu rakamları çok daha yukarılara taşıyacağımıza inanıyoruz. İnşallah son dönemlerde iki ülke arasındaki artan ilişkiler ve karşılıklı ziyaretler, ticaret hacmimizin daha da artmasına vesile olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Büyüksimitci, ülkemizin AB ile ilişkilerinin yeniden canlandırılması sürecine destek vermelerinden dolayı Büyükelçi Cutajar’a teşekkür ederken, iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine katkı vermeye her hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Malta Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Theresa Cutajar ise, Türkiye ile Malta arasındaki ilişkilerin iyi olduğunu, bu ilişkileri daha da geliştirmek istediğini vurguladı.

Büyükelçi Cutajar, özellikle yapay zeka, bilişim ve enerji sektörlerinde işbirliklerine açık olduğunu belirterek, ev sahipliğinden dolayı Başkan Büyüksimitci’ye teşekkür etti. Daha sonra Büyükelçi Cutajar’a Kayserinin sanayisi, ihracatı ve genel durumu hakkında sunum yapıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları