MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU YENİDEN AÇILDI

MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU YENİDEN AÇILDI

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mantar Yetiştiriciliği Kursuna vatandaşlarımızın yoğun talep göstermesi ile hemşehrilerimizin kursun yeniden açılması talebini değerlendirerek, kursun yeniden açıldığını ve müracaatların başladığını söyledi.

Melikgazi Belediyesi olarak kurum, kuruluş ve mesleki oda ile dernekler ile her zaman ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerini bunun son örneğini İş-Kur, Halk Eğitim ve Melikgazi Belediyesi olmak üzere üç kurum arasında bir çalışma ile Mantar Yetiştiriciliği Kursunu yeniden açtıklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “Toplumumuzda büyük bir rağbet gören ve talep edilen kültür mantarcılığı yönünde çalışma yaparak bu yönde eleman yetiştirme kursumuzu yoğun talep üzerine yeniden açtık. Kültür mantarı nedir, nasıl yetiştirilir, cinsleri, yetiştirme ortamları, büyütülmesi gibi teorik bilgiler Melikgazi Kültür Merkezinde, uygulamalı derslerde Fidanlık tesislerinde verilecek. 192 saat sürecek ve haftada üç gün, iki grup halinde gerçekleştirilecek olan kurs sonunda başarılı olanlar, Milli Eğitim onaylı sertifika alacak” dedi.
Kurslara katılanların tamamının üretici olarak ekonomiye katkı sağlayacağını ve günlük üretimleri ile Kayseri Kültür Mantarı piyasasında önemli katkı sağlayacaklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak mesleki eğitime ve kalifiyeli eleman yetiştirilmesine büyük önem verdiklerini kaydetti.



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı