MARKET SAHİBİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ OLAYDA

MARKET SAHİBİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ OLAYDA

KATİL ZANLISINA 26 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ ...

Kayseri´de, gönül ilişkisi olan kadını taciz ettiği iddiasıyla market sahibini öldüren zanlıya yapılan yargılama sonrasında 26 yıl 8 ay, kadına ise 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi. 

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuksuz sanık kadın Ş.G. (28), gizli gönül ilişkisi yaşadığı tutuklu sanık A.Y. (39), Ş.G.´nin tutuklu yargılanan eşi İ.G.(36), Ş.G.´nin arkadaşı B.U.(31) ile avukatlar hazır bulunurken, şikayetçi taraf duruşmaya katılmadı.

"PİŞMANIM, DİYECEK BİR ŞEYİM YOK"

Karar verileceği uyarısı ile son sözleri sorulan tutuklu sanık A.Y. "Böyle olmasını istemezdik, olay buralara kadar geldi. Pişmanım, diyecek bir şeyim yok" derken, tutuklu sanık İ.G. ise "Benim bu olaydan haberim olmadığı gibi işlemediğim bir suçtan dolayı cezaevinde yatıyorum, beraatımı istiyorum" dedi.

DURUŞMAYA KUCAĞINDA 2 AYLIK BEBEĞİ İLE GELDİ

Önceki celse tutuklu olan ve 8 aylık hamile olduğu için celse arası tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sanık Ş.G. ise duruşmaya kucağında 2 aylık bebeği ile geldi. Ş.G., "Ben kimseye yardım etmedim. A.Y. ´çağır, sadece konuşuruz, en fazla döverim´ dedi. Ben de çağırdım. Silahtan bile haberim yoktu. 2 aylık bebeğim var, beni ondan ayırmayın" diye konuştu. Tutuksuz sanık B.U. da cinayetten bir gün önceki gece plan yapılmadığını belirterek, "Murat o gece Ş.G.´ye mesaj attı. Ş.G.´nin eşi İ.G. sinirlendi, ben de evde kavga çıkmasın diye konuşmak için Murat´a sosyal medyadan mesaj attım, onu da görmedi" dedi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık A.Y.´ye ´kasten adam öldürme´ suçundan 25 yıl, ´ruhsatsız silah bulundurma´ suçundan ise 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 26 yıl 8 ay hapis cezası verirken, ölen marketçi tarafından tacize uğradığı ileri sürülen tutuksuz sanık Ş.G.´ye ise ´suça yardım etme suretiyle suça iştirak´ suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, İ.G. ve B.U.´ya ise delil yetersizliğinden beraat vererek, İ.G.´yi tahliye etti.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

2 Ocak´ta Melikgazi İlçesi Selçuklu Mahallesi´nde meydana gelen olayda, market işleten Murat M., iddiaya göre Ş.G.´yi sürekli taciz etti. Durumu kocası İ.G. ve arkadaşları A.Y.´ye söyleyen Ş.G., A.Y.´yi yanına alarak Murat M. ile buluştu. Murat M. ile Ş.G. konuştuğu sırada A.Y. aracı ile Murat M.´nin aracına ateş etti. Murat M. kan kaybından hayatını kaybederken, yakalanan Ş.G. ve A.Y. tutuklandı. İlk mahkemede İ.G. de tutuklanırken, 8 aylık hamile olan Ş.G. ise celse arası tahliye oldu. Cinayetten bir gün önceki gece öldürülen Murat M.´ye sosyal medyadan mesaj atan Ş.G.´nin arkadaşı B.U. ise tutuksuz yargılandı.


Haber Kaynak : İHA

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Soba iki kardeşi hayattan kopardı

Gece kartallarının denetimleri devam ediyor