MASKELİ SOYGUNCULARA 112 İNDİRİMİ

MASKELİ SOYGUNCULARA 112 İNDİRİMİ

Kayseri’de 2012 yılında kar maskesi ile girdikleri fabrikada bekçiyi boya kurutma fırınına kilitleyerek para dolu kasayı çalan soyguncuların cezasında, 112’yi arayarak bekçinin yerini söylemeleri nedeniyle indirim yapıldı.

Kayseri’de 2012 yılında kar maskesi takarak Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikaya giden Ahmet A., Hasan B. ve A.B., gece bekçisi Ahmet Yumutkan’ı tabanca ile etkisiz hale getirdi. Maskeli soyguncular ellerini, gözlerini ve ayaklarını bağladıkları gece bekçisi Ahmet Yumutkan’ı fabrikanın boya kurutma fırınına kilitledi. Soyguncular fabrikanın kasasını fork lift ile taşıyarak spiral makinesi ile açtıktan sonra içinde bulunan 91 bin TL’yi alarak kaçtı.

Fabrikadan kaçan soyguncular, 112’yi arayarak fabrikanın bekçisinin boya kurutma fırınının içinde olduğunu ve hayatından endişe ettiklerini söyleyerek telefonu kapattı.

Soyguncuların yaptığı ihbar sonrasında bekçi Ahmet Yumuktan fırından çıkarılırken, polis ekiplerinin telefon kaydından yola çıkarak yaptığı çalışmalar sonucunda Ahmet A., Hasan B. ve A.B. olayda kullandıkları malzemeler ve çaldıkları paralarla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılar, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu olarak yargılanan 3 sanık, pişman olduklarını söyledi.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucunda sanıkların 112’yi arayarak gece bekçisi Ahmet Yumutkan’ın yerini söylemelerini indirim sebebi olarak kabul etti. Mahkeme heyeti Ahmet A. ve Hasan B.’ye "yağma" suçundan 5’er yıl 10’ar ay, "hürriyeti tahdit" suçundan ise 2’şer yıl 6’şar ay olmak üzere toplam 8’er yıl 4’er ay hapis cezası verdi.

Tutuklu yargılanan sanıklardan yaşı küçük olan A.B.’ye ise 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verildi.



Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi