MAZLUM ? DER KAYSERİ ŞUBESİ

MAZLUM ? DER KAYSERİ ŞUBESİ

EZAN YASAĞINI ?EZAN OKUYARAK ? LANETLEDİ ...

Mazlum- Der Kayseri Şubesi üyeleri Cumhuriyet Meydanı´ndan bir araya gelerek , İsrail Hükümeti´nin, ezanı hoparlörlerden okunmasını yasaklamasını lanetlediler? Ezan okuyarak yasağı protesto eden dernek üyeleri inanç ve ibadet hürriyetine zorba bir uygulamayla engel konulmasının uluslar arası bir suç olduğunu vurguladılar?
MAZLUM-DER üyeleri Kayseri Cumhuriyet Meydan´ında bir araya gelerek İsrail´e, Hollanda´ya ve Halepçe katliamına tepki gösterdi. MAZLUM-DER Kayseri Şube Başkanı Mehmet Yakut yaptığı basın açıklamasında, ilk olarak ezanı yasaklamak için karar alan İsrail Hükümetine tepki göstererek "İsrail hükümeti başta Kudüs olmak üzere Filistin topraklarında Müslümanlara namaz daveti ve İslam´ın şiarı olan ezanın hoparlörlerden okunmasını yasaklamak için yeni bir karar daha aldı. Bundan başka 2 karar daha alınırsa ve uygulamaya konulursa İsrail işgali altındaki Filistin topraklarında ezan artık yüksek sesle okunamayacak ve Müslümanlar öz vatanlarında namaza yüksek sesle davet hürriyetinden mahrum kalacaklar" değerlendirmesinde bulundu.
Mehmet Yakut yaptığı açıklamada, İsrail´in bu kararla İslam´ın şiarı olan ezanı yasaklama kararı alan ilk hükümet olma zalimliğine de imza atmış olacağına dikkat çekerek şunları kaydetti. "Böylece inanç ve ibadet hürriyetine zorba bir uygulamayla engel koymuş olacak. MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak İsrail hükümetinin aldığı bu zorba kararı insan hakları ve ibadet hürriyetine yapılan despot ve çirkin bir karar olarak değerlendiriyoruz. Kararın derhal sonlandırılarak uygulamaya konulmaması için İslam dünyasının dini bütün sivil toplum kuruluşlarını, Türkiye Hükümetini, Arap Birliği ve İslam Birliği Teşkilatı ile Uluslararası Adalet Divanı olaya müdahil olmak için harekete geçmeye davet ediyoruz."
MAZLUM-DER üyeleri gerçekleştirdikleri açıklamanın ardından yasağı protesto için aralarından görevlendirdikleri bir arkadaşlarına ezan okutarak protesto eylemini noktaladılar?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor