MAZLUM- DER ŞUBE BAŞKANI TAŞ:

MAZLUM- DER ŞUBE BAŞKANI TAŞ:

?28 ŞUBATIN SORUMLULARI ADALET ÖNÜNE ÇIKMALI? ...

MAZLUM- DER Şube Başkanı Ahmet Taş, 28 Şubat post modern darbenin yıl dönümü münasebetiyle dernek hizmet binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Taş açıklamasında hükümete çağrıda bulunarak ?Bu dönemden kalıp halen devam eden tüm hukuksuz yargı kararları ve yanlış uygulamaların acilen yapılacak yeni bir anayasa ve buna bağlı hukuki düzenlemelerle ortadan kaldırılması ve dönemin sorumlularının adalet önüne çıkarılarak yaptıklarının hesabının sorulması için siyasi partileri, TBMM´yi, sivil toplum örgütlerini ve hükümeti göreve davet ediyoruz? ifadesini kullandı.
MAZLUM- DER Şube Başkanı Ahmet Taş, 28 şubat post modern darbenin yıl dönümü münasebetiyle dernek hizmet binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında ?Yakın tarihimizde kara bir leke olarak duran bu dönemde basın, sermaye, siyaset, sivil toplum, bürokrasi silahlı kuvvetleri kullanarak milletin seçtiği hükümete karşı anayasa ayaklar altına alınarak bir darbe yapmış darbeciler tarafından bin yıl sürecek denen bu kara dönemin ülkemize verdiği ekonomik zarar 310 milyar doları aşmıştır? değerlendirmesinde bulundu.
Mazlum- Der Şube Başkanı Taş sözlerinin devamında o dönemde yapılan haksızlıkları ve hukuksuzlukları şöyle sıraladı?
1. Fabrikatörlerden mahallelerdeki kebapçılara kadar iş adamları fişlenerek zararlı ve tehlikeli gösterildi.
2. 6 milyon oy alan iktidarın büyük ortağı Refah Partisi, tüm hukuk ayaklar altına alınarak kapatıldı. Küçük ortak DYP ise parçalandı.
3. İl ve ilçe Müftülükleri aracı kılınarak tarikatlar ve cemaatler fişlendi.
4. Meslek liselerinin önüne katsayı engeli konularak üniversiteye girişleri engellendi.
5. Bankaların içi boşaltılarak darbe yandaşlarına peşkeş çekildi.
6. Askeri şura kararlarıyla hukuk çiğnenerek binlerce asker personel yargılanmadan fişlenerek ordudaki görevlerinden atıldı. Bu insanların başka kurumlarda çalışmaları da engellendi.
7. Üniversitelerde ve kamu kurumlarında uygulanan başörtü yasağı sebebiyle, on binlerce öğrenci ve memur eğitimlerini bırakmak ve mesleklerinden ayrılmak zorunda bırakıldı.
8. Yüzlerce vakıf, dernek kapatılarak faaliyetlerine son verildi. Üyeleri sakıncalı insanlar ilan edildi.
MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Ülkemize ve insanımıza birçok alanda büyük sıkıntılar yaşatıp on binlerce mazlum üreten 28 Şubat 1997 Post Modern Darbesinin yapılmasında rol alan basın, sermaye, siyaset, bürokrasi, sivil toplum ve asker aktörler ile bu dönemden kalıp halen devam eden tüm hukuksuz yargı kararları ve yanlış uygulamaların acilen yapılacak yeni bir anayasa ve buna bağlı hukuki düzenlemelerle ortadan kaldırılması, dönemin sorumlularının adalet önüne çıkarılarak yaptıklarının hesabının sorulması ve tüm mağduriyetlerin giderilmesi için siyasi partileri, TBMM´yi, sivil toplum örgütlerini ve hükümeti göreve davet ediyoruz.
Diğer yandan ASDER Kayseri Şube Başkanı Halit Erdoğan´da 28 Şubat mağduru oluklarını, bu dönemin mağdurları olarak bir daha böyle olayların yaşanmaması için ve bu dönemi unutturmayacaklarını belirterek şöyle konuştu. Bugün bürokratik vesayetin baskısından kurtulmuş olarak 1000 yıl süreceği ifade edilen 28 Şubat 1997´nin izlerini silmek ve mağduriyetlerin son bulmasını arzulamaktayız. Bu nedenle 28 Şubat döneminde gasp edilen hakların verilmesini ve dönemin taraflı yargısınca verilen cezaların kaldırılmasını ve bu döneme sebep olanların cezalandırılmasını talep etmekteyiz
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor