MAZLUM-DER ŞUBE BAŞKANI YAKUT,

MAZLUM-DER  ŞUBE BAŞKANI  YAKUT,

?MÜSLÜMANLAR DÜNYA´NIN GÖZÜ ÖNÜNDE YOK EDİLİYOR?

?MÜSLÜMANLAR  DÜNYA´NIN  GÖZÜ ÖNÜNDE YOK EDİLİYOR?

Mazlum-Der Kayseri Şubesince  Cumhuriyet  Meydanı´nda  açılan  fotoğraf sergisi  Arakan´da yaşanan insanlık ayıbını gözler önüne serip, yaşanan  dehşeti  bir kez daha  ortaya  koydu?  Serginin  açılışında konuşan  Mazlum-Der Kayseri Şube Başkanı Mehmet Yakut ?Arakan Müslümanları dünyanın gözü önünde  büyük bir soykırım hareketi ile karşı  karşıya kaldılar.Ve özgür  dünya bu katliama  karşı sessizliğini  koruyor? değerlendirmesinde  bulundu?

Mazlum-Der Kayseri Şubesince  Arkan´da yaşanan insanlık dramına farkındalık oluşturmak üzere  Cumhuriyet  Meydanı´nda  açılan  fotoğraf  sergi öncesinde basın açıklaması düzenleyen Mazlum-Der Kayseri Şube Başkanı Mehmet Yakut, Arakan Müslümanlarının sahipsiz kaldığını kaydederek  ?Uzak Doğu´nun sahipsiz ülkesi Arakan´da 2012 yılından bu yana devam eden soykırım, zulüm ve tehcir sonucu bu ülkenin yerli halkı olan Arakan Müslümanları dünyanın gözü önünde yol edilmekle karşı karşıya bulunuyorlar. 2012 yılında doruğa ulaşıp tüm dünyayı ayağa kaldıran Budist militanlar ve Burma güvenlik güçlerinin Müslümanlara yönelik soykırımı, dünyanın onurlu insanlarından gelen tepkiler üzerine bir müddet durduysa da 2015 yılında yeniden başladı. Ağustos ayı sonlarında silahsız, savunmasız, korumasız, sahibi sadece Allah olan mazlum Arakan Müslümanlarına karşı yeniden saldırıya geçen yönetim askerleri ile fanatik Budist militanlar Müslümanlara ait köyleri yakmaya, camileri yıkmaya ve ele geçirdikleri Müslümanları katletmeye başladılar ? ifadelerini kullandı.

Yakut´un açıklamalarının ardından  Arakan Müslümanlarına  yönelik olarak  gerçekleştirilen  devlet terörü  ile ortaya çıkan  kan dondurucu vahşet  görüntülerinin  yer aldığı  fotoğraflardan  oluşan sergi ilimizi  sakinlerinin   dikkatine  sunuldu?

HABER:  C.ÜSTEN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor