MAZLUM- DER´DEN

MAZLUM- DER´DEN

ARABİSTAN VE İRAN´A SAĞDUYU ÇAĞRISI?


MAZLUMDER Şube Başkanı Ahmet Taş, Orta Doğu´da Irak, Suriye, Filistin ve Yemen´de yıllardır devam eden çatışmalarda on binlerce Müslüman´ın hayatını kaybettiğini belirtip, çatışmalar sonucunda müslümanlar arasında düşmanlık tohumları atıldığını vurgulayarak ?Arabistan ve İran hükümetlerini sağduyulu olmaya davet ediyorum? ifadesini kullandı?
Yazılı bir açıklama yapan MAZLUMDER şube başkanı Ahmet Taş konuyla ilgili şu görüşlere yer verdi. Son günlerde Suudi Arabistan ve İran arasında yaşanan idam kararları ve infazlar düşmanlığı daha da ileri bir noktaya taşıdı. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre İran´da 27 Sünni Müslüman´ın idam cezasına çarptırılması, 12´sinin idam edilmesinin ardından Suudi Arabistan´da da aralarında Şii din adamı Ayetullah Nemr´in de bulunduğu 47 kişinin idam edilmesi 2 ülke arasında iplerin kopmasına, tansiyonun yükselmesine sebep oldu.
İran´da dini liderin çağrısı ile Arabistan aleyhine gösteri yapan halkın başta Tahran olmak üzere farklı şehirlerdeki Arabistan elçiliklerine baskın yapıp, ateşe vermesi üzerine Suudi Arabistan hükümeti İran´la olan tüm diplomatik ilişkilerini kestiğini ve vatandaşlarından İran´a seyahat etmemesini istemesi, Kuveyt, Bahreyn ve Katar gibi ülkelerin Arabistan´ın yanında yer alıp İran´la ilişkileri kesmesi, Sudan´ın da bunlara dahil olması bir anda Orta Doğu da mezhebi tansiyonu artırmış bulunuyor.
Türkiye´de Cumhuriyetin kuruluşundan bu güne inanç ve ibadet hürriyetine getirilen haksız ve hukuksuz kısıtlamalardan biri de kamu görevlilerinin Cuma Namazı kılmalarına engel konması idi. Ahmet DAVUTOĞLU başkanlığındaki hükümetin aldığı bir karar ve Başbakan´ın kamuoyuna duyurduğu genelge ile bundan sonra kamu görevlilerinden Cuma Namazı kılmak isteyenlerin Cuma günü Cuma Namazı vaktinde izinli sayılması karar altına alınmıştır.
MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak, Başbakan´ın kamuoyuna duyurduğu bu kararı insan hakları ve ibadet hürriyeti adına çok olumlu ve yerinde bir karar olarak değerlendiriyor ve karar alıcıları toplumun taleplerine gösterdikleri bu hassasiyetlerinden dolayı tebrik ediyoruz.
Türkiye´nin muhtelif şehirlerinde olduğu gibi Kayseri´de de çok sayıda sığınmacı yaşamaktadır.
Bugün itibariyle sayıları 40 bini aşan Kayseri´de yaşayan sığınmacılardan ihtiyaç sahibi olanlar geçen yıllarda Kayseri valiliği ve belediyelerin desteği ile kışlık odun ve kömür ihtiyaçlarını karşılamış iken ilgili kurumların bu yardımları yapmaması sebebiyle Kayseri´de -20´lere varan soğuklarda çok zor durumda kalmış olup soğuk sebebiyle telef olmakla karşı karşıyadırlar.



Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi