MAZLUMDER GENEL BAŞKAN YRD. TAŞ,

MAZLUMDER GENEL BAŞKAN YRD. TAŞ,

?IRAK´DA Kİ TÜRK ÇOCUKLARI TÜRKİYE´YE GETİRİLSİN?

Mazlum ? Der Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Taş yazılı bir açıklama yaparak Irak da ki Türk çocuklarının Türkiye´ye getirilmesi için Dış İşleri Bakanlığını, Adalet Bakanlığını ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını acilen göreve çağırdı?

Mazlum ? Der Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Taş babaları Daeş saflarında öldürülen, anneleri Irak cezaevlerinde bulunan Türk çocuklarının Türkiye getirilmesi için yetkililere yaptığı çağrıda şunları kaydetti? ?Irak´ta DAİŞ´e katılmak için bu ülkeye giden kocaları DAİŞ saflarında öldürülen 328 Türk vatandaşı kadın Irak mahkemeleri tarafından idam cezasına çarptırılmışken Türk yetkililerin girişimleriyle idam kararları ömür boyu hapis cezasına çevrildi. Böylece 328 Türk vatandaşı kadın, idam edilmekten kurtulmuş oldular. Bunların çocukları olup çoğunluğu Irak´ta doğmuş ve 3 yaşın altında olan 350 çocuk cezaevlerinde tutuklu olan annelerinden alınarak yetimhanelere yerleştirilmiş bulunuyor. 20 tanesi Türkiye´ye getirilerek akrabalarına teslim edilen bu çocukların geri kalanları zor şartlar altında Irak yetimhanelerinde hayatlarını devam ettiriyorlar. Türkiye´nin Bağdat Büyükelçisi Fatih YILDIZ, Türk vatandaşlarının evlatları olan bu çocukların Türkiye´ye getirilerek koruma altına alınması için Irak Adalet Bakan Yardımcısı Hüseyin ZUHAYRİ ile görüşmelerinin devam ettiğini bildirdi?

Genel Başkan Yardımcısı Taş sözlerinin sonunda Dış İşleri Bakanlığını, Adalet Bakanlığını ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını acilen göreve çağırarak ?MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak Irak´ta zor şartlar altında yetimhanelerde barındırılan Türk çocuklarının kısa sürede Türkiye´ye getirilerek sahip çıkan akrabalarının yanına, akrabaları yoksa devlet korumasına alınarak insan onuruna yakışır ortamlarda barındırılıp geleceğe hazırlanmaları için Dış İşleri Bakanlığını, Adalet Bakanlığını ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını acilen harekete geçmeye davet ediyoruz? ifadesini kullandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor