MAZLUMDER KILIK VE KIYAFET YÖNETMELİĞİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMEDE BULUNDU

MAZLUMDER KILIK VE KIYAFET YÖNETMELİĞİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMEDE BULUNDU

Mazlumder Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Yakışıklı yaptığı açıklamada, orta öğretim kurumlarında yapılan yeni kılık kıyafet yönetmeliği ile ilgili eleştirilerde bulundu.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir açıklama yapan Mazlumder Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Yakışıklı, yeni kılık ve kıyafet yönetmeliğinde başörtüsü yasağının devam ettiğini belirtti. Okullarda kılık ve kıyafet serbestliğinin getirilmesinin tek tipleştirici uygulamasını kaldırdığını ifade eden Yakışıklı, bu uygulamanın kaldırılmasının önemli olduğunu söyledi.
Yakışıklı, “Yeni yönetmeliğe göre tek tip kıyafet zorunluluğu ortadan kaldırıldı, öğrenim görülen okulun arma ve rozeti dışında başka arma ve rozet takma yasaklandı. Öğrenci velilerin en az yüzde 60’ının talebiyle ilgili okul idarelerinin okula ait kıyafet belirleme yetkileri de serbest bırakılmış oldu.” diye konuştu.
Yeni yönetmelik ile birlikte başörtüsü yasağının kaldırılmadığını söyleyen Yakışıklı, “Kız öğrenciler sadece İmam Hatip ortaokul ve liselerinin Kuran’ı Kerim dersinde başlarını örtebilir, maddesinin yerine İmam Hatip’in tüm derslerinde başörtüsü serbesttir, maddesi getirildi. İmam Hatip dışındaki ortaokul ve liselerde ise ne yazık ki başörtüsü yasağı devam etti” şeklinde konuştu.
Ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrenciler için devam eden başörtüsü yasağını eleştiren Yakışıklı, “Toplumun din hürriyetine müdahale, Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı, yasakçı ve dayatmacı özelliğinden dolayı mevcut hukuka, kamu vicdanına aykırı ve toplumun temayüllerini yok sayan bir yönetmelik olarak görüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nı bu yanlıştan dönmeye ve tüm insani değerleri dikkate alan yeni bir yönetmelik yapmaya davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

 



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye