MAZLUMDER’DEN İDLİB'DE YAŞANAN SALDIRILARA TEPKİ

MAZLUMDER’DEN İDLİB

MASUM KANI AKMAYA DEVAM EDİYOR

Mazlum-Der Kayseri Şubesi ve Kayseri Suriyeliler Ensar Derneği üyeleri, Suriye’nin İdlip kentinde yaşanan saldırılara tepki göstermek için bir basın açıklaması yaptılar. Grup adına konuşan Kayseri Suriyeliler Ensar Derneği Başkanı Uğurcan Yıldırım; İdlip’de yaşanan katliamın sona erdirilip çatışmaların sonlanması gerektiğini vurgulayarak “İdlip’e ve insanlığa sahip çıkılması gerek” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Mazlum-Der Kayseri Şubesi ve Kayseri Suriyeliler Ensar Derneği üyeleri ellerinde Türkiye ve Suriye bayrakları ile Suriye’nin İdlip kentinde yaşanan saldırıları protesto edip, Zalim Esad güçlerini lanetlediler.

Protestocu grup adına basın açıklaması yapan Kayseri Suriyeliler Ensar Derneği Başkanı Uğurcan Yıldırım yaşanan saldırılardan kaçan ve sayıları 250 bini bulan silahsız ve savunmasız insanların kendilerini kurtaracak bir yardım eli beklediklerini belirtip, Astana ve Soçi’de İran, Rusya ve Türkiye arasında varılan mutabakata göre, Suriye’nin çatışma bölgelerinden gelen masum, silahsız insanların gelip yerleştiği, bugün nüfusu 4 milyonu aşmış olan İdlip, çatışmasızlık bölgesi ilan edildiğini hatırlatarak şunları kaydetti. “Aralık 2011’de başlayan özgürlük mücadelesinden bu yana, Suriye’de masum kanı akmaya devam ediyor. Halkının katili Suriye Baas rejiminin daveti ile bu ülkeye yerleşen Rus askerleri, bir yandan katil Beşar Esad yönetimini, diğer yandan kendi güçlerini kullanarak masum Suriye halkını soykırımdan geçirmeye devam ediyor. Dünyanın gözü önünde, Suriye halkı yok edilmeye çalışılıyor. Daha önce Astana ve Soçi’de İran, Rusya ve Türkiye arasında varılan mutabakata göre, Suriye’nin çatışma bölgelerinden gelen masum, silahsız insanların gelip yerleştiği, bugün nüfusu 4 milyonu aşmış olan İdlip, çatışmasızlık bölgesi ilan edilmiş ve Türkiye’de çatışmaları önleme amaçlı olarak, bölgeye gözlem istasyonları kurmuştu. Ne yazık ki, ne Rusya ne de İran devletleri mutabakat anlaşmasına uymadıkları gibi, özellikle Rusya ve onun desteklediği rejim güçleri, haftalardır İdlip’de silahsız ve savunmasız insanlar üzerine, karadan ve havadan saldırarak katliama başladılar. Günlerdir acımasızca devam eden saldırılarda, her gün onlarca insan hayatını kaybetti, onlarca insan da yaralandı. Kadın erkek, yaşlı genç ve çocuk on binlerce insan, bombardımanlardan kurtulmak için Türkiye sınırına doğru harekete geçti. Sınırlarımıza dayanan aç, susuz, evsiz barksız bu masumların sayısı, şu anda 250 bini geçmiş bulunuyor. Canlarını kurtararak ölümden kaçıp sınırımıza sığınan bu insanlar, kendilerini kurtaracak yarım elini bekliyorlar. Mazlumder Kayseri Şubesi ve Kayseri Suriyeliler Ensar Derneği olarak, İdlip’de yaşanan katliamın sona erdirilip çatışmaların sonlanması, sınırımıza dayanan mazlum ve mağdurların hayati ihtiyaçlarının karşılanması için Türkiye, Rusya ve İran devlet yetkililerini, İslam İşbirliği eşkilatını ve insanı yardım kuruluşlarını, zaman geçirmeden bir araya gelerek çözüm üretmeye, İdlip’e ve insanlığa sahip çıkmaya davet ediyoruz. “

Basın açıklamasının ardından Suriye’deki insanlar için dualar okuyan grup olaysız bir şekilde dağıldı.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı