MECLİS ÜYELERİ KOCASİNAN´IN EĞİTİM ÇALIŞMALARINI SEVDİ

MECLİS ÜYELERİ KOCASİNAN´IN EĞİTİM ÇALIŞMALARINI SEVDİ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi Meclis Üyelerini, Erkilet General Emir Gençlik Merkezi´nde verilen eğitimler hakkında bilgilendirdi.

Kayseri´de çoğu özel okullarda olmayan imkanları Kocasinanlı çocuklara ücretsiz sunduklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, okul niteliğindeki bu tesis sayesinde üreten bireyler yetiştirdiklerini söyledi. Meclis üyeleri ise yapılan hizmetlerin takdire şayan olduğunu belirterek, hizmetlerinden dolayı Başkan Çolakbayrakdar´a teşekkür etti.

Meclis Üyelerini, Erkilet General Emir Gençlik Merkezi´nde misafir eden Başkan Çolakbayrakdar, tesiste verilen eğitimler hakkında detaylı bilgi aktardı. Havacılık ve Uzay Bilimleri, Model Uçak ve İnsansız Hava Araçları Atölyesi ile 3D Sanal Gerçeklik sınıflarında sunulan hizmetleri misafirlerine anlatan Başkan Çolakbayrakdar, gençlerin daha iyi ve daha güçlü bir alt yapıyla yetişmeleri için yoğun gayret gösterdiklerini ifade etti. Bilim ve teknoloji alanında yapılan çalışmalarla fark oluşturduklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, ?General Emir Gençlik Merkezi ile çocuklarımıza model uçak ve insansız hava araçlarının nasıl yapılacağı ve simülasyon eğitimiyle de nasıl uçuracaklarını öğretiyoruz. Özellikle Kocasinan sınırları içerisinde bulunan ortaokul öğrencilerini, okul müfredatına uygun olarak buraya getiriyor ve eğitimler veriyoruz. Her gün farklı bir okuldan gelen öğrenciler burada eğitim görüyorlar. Kayseri´de özel okullarda olmayan imkanları, burada Kocasinanlı çocuklara sunuyoruz. Tesisimize gelen çocuklarımız, aldıkları eğitimlerle yerli ve milli olarak teknolojik ürünler tasarlayıp üretiyor. Burada gençlerimiz, yazılımını dahi kendilerinin yaparak model olarak ürettikleri İHA´lar ile robotlar, önümüzdeki dönemde ülkemizin yerli ve milli üretimine büyük katkı sağlayacak. İnşallah bu tesise ek olarak daha iyilerini ve daha yenilerini yapacağız. Yakın zamanda Erkilet´te Müslüman Türk Alimleri Müzesi olarak hizmet verecek olan tesisi hizmete sunacağız. Burada da, geçmişte insanlığa büyük faydalar sağlayan önemli buluşlar gerçekleştirmiş bilim insanlarını geleceğimizin teminatı yavrularımıza tanıtmış olacağız. Özellikle vermiş olduğumuz eğitimle geleceğin bilim adamlarını ve teknoloji yıldızlarını yetiştirmeye katkı sağlıyoruz. İnşallah gençlerimiz, dijital dünyanın teknolojilerini üreten bireyler haline gelecek.? ifadelerini kullandı.

Meclis Üyeleri ise Kocasinan Akademi çatısı altında verilen eğitimlerin takdire şayan olduğunu dile getirerek, Başkan Çolakbayrakdar´a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da