MEHMET ÖZHASEKİ:

MEHMET ÖZHASEKİ:

TÜRKİYE NE ZAMAN KALKIŞA GEÇSE ŞER ODAKLAR BİR ŞEYLER ÇIKARIYOR”

HABERİ İZLE

Eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki, Türk muhalefetinin bazı üyelerinin geçtiğimiz günlerde meydana gelen terör eylemlerinde teröristlerden yana konuşmasının acı verici olduğunu söyleyerek, 'İktidarda şu parti var, ben de ona karşıyım o yüzden yapılacak her türlü kötülüğe müstahak orası' demek vatan hainliği ile eşdeğerdir” dedi.
Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak seçimler nedeniyle Avrupa'daki Türk kökenli seçmenlere hitap etmek amacıyla Avrupa'yı dolaşan eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti aday adayı Özhaseki, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlediği Çanakkale'yi anma etkinliğine katıldı. Etkinlikte Çağlayan Adliyesi`nde gerçekleştirilen terör eyleminde şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz için 1 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Özhaseki, etkinlik öncesi kendisiyle yapılan röportajda soruları cevapladı.

AVRUPA'DAKİ TÜRK VATANDAŞLARININ İYİ BİR BİRLİK OLUŞTURMUŞ OLMASI SEVİNDİRİCİ”
Avrupa'daki Türk seçmenleri ve Türk vatandaşlarını nasıl bulduğu sorulan Özhaseki,
Avrupa'ya değişik vesilelerle sık sık geliyoruz. Şimdi de seçim öncesinde böyle bir çalışma için AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirildim, öyle geldim. Buradaki arkadaşlarımızı doğrusu çok canlı, çok diri ve memleket meseleleri konusunda çok duyarlı buldum. Türkiye'de bizim bazen es geçtiğimiz, bazen atladığımız, bazen de hatta bizim için monotonlaşan haberlerin burada çok daha karşılık bulduğunu, arkadaşlarımızın Türkiye'yi çok yakından takip ettiğini gördüm. Ama benim için en önemli tarafı ve sevindirici tarafı kendi içlerinde iyi bir birlik oluşturmuşlar. Camiler, çevresine kültür merkezleri kurmuşlar, Türk mahalleleri oluşturmuşlar, çocuklarına sahip çıkıyorlar, kendi değerlerini özümsüyorlar ve bu birlikteliği, beraberliği çok önemsiyorlar. Belki de yurt dışında arkadaşlarımızın böyle bir araya gelmiş olmaları çok önemli diye düşünüyorum” diye konuştu.
Özhaseki, bundan yıllar öncesinde geldiklerinde buralarda yaşayan Türk vatandaşlarının hep çalıştıklarını gördüklerinden ancak bu vatandaşların fazla dil ve kültür bilmediklerinden bahsederken, şimdiki neslin ise bunlara tamamıyla hakim olduğuna dikkat çekti. Özhaseki, Onlar biraz fazla dil bilmiyorlardı, kültür bilmiyorlardı, okumamışlardı. Ama şimdi onların çocukları okumuşlar. Birçoğu tahsil yapmış, bürokraside görev almış, üniversitelerde görev alıyor. Almanca'yı da iyice bildikleri için kuralları, kanunları da biliyorlar, ne yapacaklarını biliyorlar. Kendi içlerinde ciddi birliktelikler oluşturup bir baskı unsuru gibi burada bir Türk kendine has diasporası gibi adeta faaliyet gösteriyorlar. Bu da son derece sevindirici” ifadelerini kullandı.

UETD'NİN GAYRETİ BENİ DUYGULANDIRDI”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi Avrupa'da bir Türk lobisi oluşturulması ve UETD'nin de bunun en önemli unsurlarından bir tanesi olması konusunda değerlendirmelerinin ne olduğu sorulan Mehmet Özhaseki, Avrupalı Demokrat Türkler'in bu ülkedeki gayretlerinin kendisini duygulandırdığını dile getirdi. Kendisini karşılayanların hep Avrupa'daki Demokrat Türkler olduğundan bahseden Özhaseki, Bu arkadaşlar bütün ciddi şehirlerde ve ilçelerde örgütlenmişler, gencecik ekipler dizmişler. Bu arkadaşlarımız her vardığımız şehirde bizi karşılıyorlar, Türklerle buluşturuyorlar ve orada konuşmalar yapılmasını sağlıyorlar. Doğrusu o arkadaşların bu gayreti beni de duygulandırdı desem yeridir. En azından buradaki arkadaşlarımızın kendi değerlerine sahip çıkması, Türkleri bir arada tutmaya gayret etmesi, haklarını koruması, bunları araması, yetkililer nezdinde ciddi itibar görmeleri de şüphesiz sevindirici” dedi.

TÜRKİYE'NİN GÜÇLÜ OLMASI AVRUPA'DAKİ VATANDAŞLARI DA GURURLANDIRIYOR”
Türkiye'nin güçlü olmasının ve kalkınmasının Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarını da mutlu ettiğine ve gururlandırdığına işaret eden Özhaseki, Eğer siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak güçlüyseniz, ekonomik kalkınmışlığınız sağlıyorsanız, bağımsızlığınızı iyice özümsemişseniz orada tüm Türklere siz arka oluyorsunuz. Ve onlar da sizinle övünüyorlar. Sizin o güçlenmenizden, büyümenizden buradaki insanlar da mutlu oluyorlar, hatta başları dik geziyorlar. Eğer siz orada zayıf olursanız buradaki insanlar da biraz boynu bükük kalıyor” şeklinde konuştu.

AVRUPA'DAKİ TÜRKLERE SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ VERİLMESİ TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR”
Avrupa'daki Türklere seçme hakkının verilmesi ve Avrupa'da yaşayan birçok Türk vatandaşının da milletvekilliği için adayı olmasıyla birlikte vatandaşların kendilerinin adam yerine konulduğunu hissetmeleri konusundaki düşünceleri sorulan Özhaseki şöyle konuştu:
Bu çok önemli bir konu. Buradaki insanlar artık Türkiye'deki gibi oy kullanabiliyorlar, istedikleri gibi seçebiliyorlar. Hatta birçok arkadaşımız aday adayı oldu ve aday olacaklar, Meclis'e girecekler. Orada Türk toplumunun sorunlarını dile getirecekler ve takip edecekler sorunlarını. Bizler de siyasiler olarak zaten bizim kendi parçamız buradaki arkadaşlarımız. Amcalarımız, dayılarımız, büyüklerimiz, yabancı kimse yok. Onlarla beraber oluyoruz. Buraya gelip dertlerimizi anlatıyoruz, Türkiye'nin sorunlarından bahsediyoruz, çözüm yollarından bahsediyoruz. Tabi ki onlar da bize karşılık gelip oylarını kullanacaklar. Böyle bir ortamın sağlanmış olması yine Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hem gücünü gösteriyor hem buradaki vatandaşları önemsediklerini gösteriyor. Son derece sevindirici.”



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı