760 MEL ? MEK KURSİYERİ´NİN

760 MEL ? MEK KURSİYERİ´NİN

1025 EL EMEĞİ - GÖZ NURU ESERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI ?

Melikgazi Belediyesi bünyesinde hizmet veren ve kısa adı MEL-MEK olan Meslek Edindirme Kurslarında öğrenim gören 760 kursiyerin çalışmalarından oluşan dönem sonu sergisi, düzenlenen törenle açıldı. Kursiyerlerin dönem boyunca hazırladığı 1025 el emeği göz nuru eseri sergi kapsamında görücüye çıkartılırken; sergi 30 Ocak - 05 Şubat tarihleri arasında Melikgazi Belediyesi Kültür Müdürlüğü Sergi Salonu´nda gezilebilecek?
Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi´ndeki serginin açılışına Kayseri Milletvekili ve Enerji ve Tabi kaynaklar önceki bakanı Taner Yıldız, Vali yardımcısı Baha Başçelik Kocasinan İlçe Kaymakamı Ali Candan,Melikgazi İlçe Milli Eğtim MüdürüTuncay Demir, Melikgazi BelediyeBaşkan Memduh Büyükkılıç ve eşi Necmiye Büyükkılıç, Ak parti İl Başkanı H.Cahit Özden Ak parti il kadın kollar başkanı Sevilay İlkentapan,Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Melikgazi İlçe Kadın Kolları Başkanı Selma Kocaoğlu, Mahalle Muhtarları, kursiyerler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç gerçekleştirdiği açılış konuşmasında her alanda olduğu gibi kültür ve sanatta da referans bir belediye olduklarının altını çizerek ?Belediye olarak eğitimin ve eğitimcinin dostu bir anlayışla hizmetlerimize devam ediyoruz. Birçok semtimizde hizmeti ayağa götürme anlayışı içerisinde tesislerimizi hayata geçiriyoruz. İnsanlarımızı merkeze getirmektense hizmeti ayağa götürüyor ve yerinde çözüyoruz. Şu anda 18 Kurs Merkezi ile hizmet veriyoruz. Yılda yaklaşık 35 bin hemşerimize mesleki, spor, okul dersleri, sanat gibi bir çok alanda eğitim veriyoruz. Bir bakıma halk üniversitesiyiz. Mel-Mek kurslarımız sayesinde hem kendi kültürümüze sahip çıkıyor hem de kurs sonunda katılımcıların almış oldukları sertifikalar sayesinde kalifiye eleman olarak iş bulmalarına imkan sağlıyoruz.? değerlendirmesinde bulundu?
Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir de yaptığı açıklamada, ?Yaygın eğitim sunan ve katılımcılarının kültür sanat öğretimi yanında yöresel el sanatlarını da geliştiren Melikgazi Belediyesi´ni kutluyorum.? İfadesini kullandı?
Açılışa iştirak eden bir diğer önemli isim Vali Yardımcısı Baha Başçelik ise ?Büyükşehir olarak bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz. İlçe belediyeleri de bu konuda olağanüstü çaba göstermektedirler. Melikgazi Belediyesi de yaptığı çalışmalarla hep örnek ve referans olmuştur. Bu yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Memduh Başkanımı ve ekibini kutluyorum.? Diye konuştu?
Melikgazi Belediyesi´nde sosyal ve kültürel alanda yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol heyeti, Kayseri mutfağı kursiyerleri tarafından hazırlanan ikramlardan tattı. Sergi alanındaki etkinlik, protokol üyeleri ve eşleri tarafından gezildi.
14 kurs merkezinde, 69 branşta, 101 sınıfta, 760 kursiyer tarafından üç aylık kurs sonunda hazırlanan ve 1025 parçadan oluşan sergi 30 Ocak - 05 Şubat 2017 tarihleri arasında Melikgazi Belediyesi Kültür Müdürlüğü Sergi Salonu´nda gezilebilecek.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"